Презентація ''ТОП-10 найбільш незвичних квітів світу''

Про матеріал
ТОП-10 найбільш незвичних квітів світу Флора Землі таїть у собі чимало загадок та цікавих несподіванок. Давай відкриємо декілька з них. До Твоєї уваги десять дивовижних рослин, які не залишать Тебе байдужим.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТОП-10 найбільш незвичних квітів світу Флора Землі таїть у собі чимало загадок та цікавих несподіванок. Давай відкриємо декілька з них. До Твоєї уваги десять дивовижних рослин, які не залишать Тебе байдужим.

Номер слайду 2

Міддлеміст червоний (Middlemist’s Red) – найрідкісніша квітка у світі. На всій земній кулі налічується лише 2 її екземпляри. Британський садівник Джон Міддлеміст, подорожуючи в 1854 році по Китаю, був зачарований червоною трояндою, яку він абсолютно випадково виявив. Він викопав цю квітку і привіз її до Британії, щоб посадити у теплиці Сполученого Королівства. Він навіть не міг припустити, що завдяки цьому він врятував останній екземпляр квітки в світі. На честь його і була названа ця червона троянда. Сьогодні подивитися на ці червоні пишні квіти можна тільки в теплиці сполученого Королівства Великобританія і в саду Нової Зеландії.

Номер слайду 3

Вольфія (Wolffia angusta) – наймініатюрніша квіткова рослина на планеті. Її розмір становить від 0,5 до 0,8 мм. Живуть ці маленькі квіточки на поверхні вод, і були названі на честь німецького ботаніка і ентомолога Йохана Ф. Вольфа

Номер слайду 4

Аморфофаллус титанічний (Amorphophallus) є найбільшою тропічною квіткою у світі. Вона має одне з найбільших суцвіть у світі, і сягає в ширину півтора метри, а у висоту 2,5 м. Проте незважаючи на природну красу ця гігантська квітка дуже погано пахне. Найбільше її аромат схожий на запах плоті, що розкладається декілька днів. А от якщо перекласти назву цієї квітки з грецької мови, то вона означає "безформний фалос". Раніше квітка росла в Індонезії, на острові Суматра, але потім іноземці винищили її. Сьогодні аморфофаллус вважається дуже рідкісним квіткою, і побачити його можна лише у декількох ботанічних садах світу.

Номер слайду 5

Психотрія піднесена (Psychotria elata) по праву може вважатися найпікантнішою квіткою нашого рейтингу.За суцвіття яскраво-червоного кольору люди ще називають її "гарячі губки". Психотрія любить тепло і вологу тож росте в тропіках. Її батьківщиною є ліси Південної і Центральної Америки, де панує субтропічний клімат. Цікаво, що квітка зберігає свою "еротичну" форму зовсім недовго, – розкривається у всій красі, щоб привабити метеликів і колібрі – місцевих запилювачів. А ще, як переконують ботаніки, психотрія знаходиться під загрозою вимирання, тож уже незабаром може залишитися лише на фото.

Номер слайду 6

Гіднора африканська (Hydnora africana) росте в африканських пустелях і є квіткою-паразитом. Вона живиться від коренів інших рослин, до яких присмоктується. У більшості випадків живе під землею, але коли в пустелі випадає потрібна кількість опадів, гіднора африканська з'являється на поверхні і розпускається. Квітка сягає в довжину 15-20 сантиметрів. Запилення відбувається за допомогою жуків, які прилітають на специфічний неприємний запах цієї квітки.Зовнішній вигляд гіднори вельми специфічний, одні кажуть, що її квітка схожа зміїну голову,яка широко розкриває свою пащу, інші ж називають її незвичайним грибом (власне за що отримала свою назву: гіднор грецькою означає гриб), поки він не розкриє свої яскраво-помаранчеві пелюстки.

Номер слайду 7

Ця незвичайно цікава квітка зветься Непентес Аттенборо (Nepenthes Attenboroughii). Вона була виявлена на острові Аалаван трьома вченими у 2000 році, які вирушили за цим дивом рослинного світу в експедицію. Перші відомості про Непентес були отримані від місіонерів, які відвідали острів раніше.Відправившись на гору Вікторія, вчені виявили квіти величезного розміру, суцвіття яких нагадували об'ємні глечики. Виявилося, що ці незвичайні квіти – справжні хижаки, які харчуються гризунами. Квітці дали назву Непентес Аттенборо, на честь натураліста Девіда Аттенборо.

Номер слайду 8

Незважаючи на чаруючу красу, раффлезія (Rafflesia arnoldii) є квіткою-вонючкою, і веде паразитарне життя. Найчастіше паразитує на ліанах. При цьому квітка не має ані листя, ані стебла.Всередині її величезної чаші може збиратися від 5 до 7 літрів води, а вага самих квіток може сягати 7 кілограмів. Коли рафлезія, за допомогою спеціальних присосок, у вигляді паростка проникає до коріння "рослини-жертви", та її частина, яка залишається зовні, поступово відмирає.

Номер слайду 9

Стронгілодон крупнокитицевий (Strongylodon macrobotrys) – одна з найкрасивіших тропічних ліан із сімейства бобових, знаменитий своїми приголомшливими квітами, пофарбованими в фантастичні блакитно-зелені тони. Квіти зібрані в китиці довжиною до 1,5 м. В англомовних країнах стронгілодон називають нефритовою ліаною. Очевидці, яким пощастило побачити цю незвичайну рослину, стверджують, що передати відтінки її кольору на фотографіях практично неможливо.

Номер слайду 10

Китайський мишоцвіт (Тасса chantrieri) – найжахливіша і найбільш огидна квітка, яку тільки могла створити матінка-природа. Навіть з близької відстані, коли її пелюстки закриті, вона найбільше нагадує кажана, який прилаштувався на гілці на нічліг. Для придання ще більш страшного вигляду, мишоцвіт має довгі, щупальця довжиною в 30-40 см, які нагадують чорних змій.

Номер слайду 11

Однією із найбільш дорогих у світі є райдужна троянда (Rainbow rose). Незвичайне забарвлення – результат роботи голландського дизайнера Пітера Ван де Веркена і компанії Den Bosch. Для того, щоб отримати райдужне забарвлення, у троянд сорту Веделла розщеплюють стебло і поміщають у спеціальний розчин з барвниками і через деякий час пелюстки стають різнокольоровими. Вартість однієї такої троянди стартує від 20 доларів. Хоча краса такої квітки і недовговічна, за цією технологією уже навчилися робити і інші квіти, – приміром, тюльпани, лілії, гербери та хризантеми. Флористи переконують – від різнокольорової новинки жінки просто у захваті