Презентація "Покритонасінні рослини"

Про матеріал
В презентації надані корисні матеріали для ілюстрації сучасного уроку. Різноманітність та будова покритонасінних рослин, та їх практичне значення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Покритонасінні (Квіткові) рослини

Номер слайду 2

А знаєшь ти голонасінні рослини? 1. Голонасінні бувають деревами, кущами і трав’янистими рослинами. 2. Стовбури голонасінних не мають кори. 3. Лише деякі голонасінні рослини мають насіння. 4. Сосна та ялина - це хвойні рослини. 5. Хвойні мають голчасті листки. 6. Запилення голонасінних відбувається за допомогою вітру. 7. Для запліднення голонасінних потрібна вода. 8. Насіння голонасінних рослин нічим не захищене, розташоване на лусочках шишок. 9. Шишки бувають чоловічими і жіночими. 10. Дозріла чоловіча шишка сосни звичайної має буре забарвлення. 11. З шишок висипаються спори. 12. Кедрові горішки – це насіння сосни сибірської.

Номер слайду 3

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ні ні ні так так так ні так так ні ні так

Номер слайду 4

Номер слайду 5

найбільші за розмірами можуть досягати 150 м заввишки (наприклад, евкаліпти з родини Миртових), мати стовбури завтовшки 20 м (як у баобаба ) стебла завдовжки 200 м і більше (як у ротангових пальм з родини Пальмових). є дрібні організми(наприклад, ряски) – рослини з нескладною будовою, плаваючі однодольні, часто завбільшки до 1 см.

Номер слайду 6

Будова кореня.

Номер слайду 7

Булова пагону

Номер слайду 8

Будова листка

Номер слайду 9

Будова квітки

Номер слайду 10

Різноманітність плодів

Номер слайду 11

Класифікація покритонасінних

Номер слайду 12

Родини Дводольних рослин

Номер слайду 13

Родини Однодольних рослин

Номер слайду 14

Покритонасінні – це панівна група сучасних рослин. Відділ Покритонасінні поділяється на два класи: Дводольні та Однодольні. Мають найдосконалішу будову вегетативних та генеративних органів

Номер слайду 15

Домашнє завдання : Вивчити параграф 43, дати усно відповіді на питання Повторити параграф 18(типи суцвіть) Повторити параграф 20 (типи плодів)