Презентація "Top list of popular words"

Про матеріал
"Top list of popular words" виховний захід, в рамках проведення тижня англійської мови, має на меті ознайомити педагогічних працівників (не фахівців) з популярними та широковживаними новинками слів, пояснити їх значення та сфери вживання; розширити словниковий запас педагогічних працівників (не фахівців з даного предмету)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

The Top list. Popular Words

Номер слайду 2

Лайфха́к

Номер слайду 3

Лайфха́к (від лайфхакінґ, англ. life hacking) — сленґовий термін, що означає маленьку хитрість або корисну пораду, яка допомагає вирішувати побутові проблеми, тим самим заощаджуючи час.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Кешбек

Номер слайду 6

Кешбек (cashback) - це повернення частини грошей за покупки, здійснені в інтернет-магазинах або програма лояльності, яка стимулює клієнтів здійснювати покупки за допомогою пластикової карти. Придумали таку схему роботи доволі давно: за даними видання Forbes, в США подібні програми з'явилися у 1980-х.

Номер слайду 7

Постити Запостити

Номер слайду 8

У розмовній українській мові дедалі частіше можна почути слово "запостити" у значенні розмістити певну інформацію (пост) в інтернеті (переважно у соцмережах)."Пост" є запозиченим словом і походить від англійського слова "post", яке може бути як дієсловом, так і іменником.

Номер слайду 9

Фоловер

Номер слайду 10

Фоловер - «послідовник, однодумець»цей іменник є сленговой одиницею, утвореної від англійського дієслова Follow – слідувати за. А тому і «фолловер», по суті, це людина, яка поділяє інтереси іншого користувача, а щоб показати свою причетність, підписується на її оновлення.

Номер слайду 11

LOL

Номер слайду 12

Що значить lol — це абревіатура, що використовується в інтернет-спільнотах, яка позначає веселощі та сміх. Вона скорочена від фраз «lot of laugh» — море сміху або «laughing out loud» — дуже голосно сміюся.

Номер слайду 13

Свайп

Номер слайду 14

Свайп - ковзати пальцем по екрану. Від англійського to swype - проводити, не відриваючи, ковзати. Слово «свайп» прийшло до нас з появою сенсорних екранів. Воно означає жест, коли користувач смартфона або планшета прикладає палець до екрану і, не відриваючи, ковзає їм в потрібному напрямку. Наприклад, люди з допомогою свайпа виводять гаджети з режиму блокування.

Номер слайду 15

Фотобомбінг

Номер слайду 16

Фотобомбінг - це коли в кадр потрапляє щось або хтось зайвий - випадково або навмисно.

Номер слайду 17

Офісний фотобомбінг

Номер слайду 18

Юзати/юзер

Номер слайду 19

Юзати - користуватися. Від англійського to use - використовувати. Юзер - користувач

Номер слайду 20

Стрімити

Номер слайду 21

Стрімити - передавати дані (відео, звук) в реальному часі. Від англійського streaming - потокове мовлення. Слово «стрім» стало популярним після того, як у всіх користувачів Інстаграма і Фейсбуку з'явилася можливість вести прямі відеотрансляції.

Номер слайду 22

Флешмоб

Номер слайду 23

Флешмо́б (також флеш моб і флеш-моб, англ.flash mob — «блискавична юрба», flash — блискавиця, спалах, mob, скорочене й усічене лат. mobilis vulgus — рухливий натовп, юрба) — це несподівана поява групи людей у заздалегідь запланованому місці.

Номер слайду 24

Банити / забанити

Номер слайду 25

банити - (англ. ban, /bæn/ — забороняти, оголошувати поза законом) Забанити – заборонити написання повідомлень у форум або чат, заборонити доступ до будь-якого ресурсу.

Номер слайду 26

Флуд (флудити)

Номер слайду 27

Флуд (неправильна вимова англ. flood /flʌd/ — «повінь», «потоп») — марнослів'я, повідомлення в інтернет-форумах і чатах, яке займає (в багатьох випадках) великі обсяги і не несе якоїсь нової чи корисної інформації. Крім того, на форумах флудом називають будь-яке повідомлення, яке не стосується теми форуму (офтопік).

Номер слайду 28

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Солошенко Наталія Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 листопада 2020
Переглядів
833
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку