Презентація "Топучитель по-українськи: основи педагогічної та тьюторської взаємодії. Де шукати золотої середини?шукати"

Про матеріал

У презентаціїї йде мова про ТОП-5 професійних компетенцій сучасного вчителя-тьютора, а також про ідеальну освіту: чи існує вона взагалі? Чому така важлива взаємодія вчителя та тьютора, яка кінцева мета? Цікаві педагогічні задачі "Займіть позицію". Формула успіху - вдалий шлях дитини на ниві знань!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-класучителя української мови та літератури. Возняк Ірини Валеріївни

Номер слайду 2

Топучитель по-українськи: основи педагогічної та тьюторської взаємодії. Де шукати золотої середини?

Номер слайду 3

Натхнення існує, але знайти його можна тільки в процесі роботи. Пабло Пікассо Ви - наша висока серед хмар! Артем Комаристий

Номер слайду 4

ТОП-5 професійних компетенцій сучасного вчителя-тьютора:1. Уміння створювати комфортне психологічне середовище в процесі навчання.2. Здатність відчувати атмосферу в класі.3. Майстерно вибудовувати комунікації з усіма учасниками навчального процесу.4. Вправно підтримувати професійний імідж.5. Навчаючи вчитись.

Номер слайду 5

Цікаве запитання!

Номер слайду 6

Ідеальна освіта – це розкриття внутрішнього потенціалу дитини1. Як вчити?2. Як сприяти командній роботі?3. Як організувати навчальний процес?

Номер слайду 7

Взаємодія - Учитель надає теоретичний і практичний матеріали. - Тьютор приводить до здобуття цього матеріалу шляхом дискусії і при цьому користується правилом трьох компонентів: ХОЧУМОЖУПОТРІБНО

Номер слайду 8

Учитель/Тьютор=спеціаліст+дорога Учитель/Тьютор=потенціал+майбутнєУчитель/Тьютор=успіх у навчанні та житті

Номер слайду 9

Творчі смаколики!

Номер слайду 10

Шевченко в наших серцях!

Номер слайду 11

Майстерня слова

Номер слайду 12

Займіть позицію! {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A} Учитель Тьютор

Номер слайду 13

Ситуація № 1 Учень ставить запитання щодо зв’язку теми з іншою дисципліною. Педагог не знає відповіді. Як варто вчинити вчителю? Тьютору?

Номер слайду 14

Ситуація № 2 Заступник директора відвідав урок учителя й почав обговорювати його перебіг у присутності декількох дітей, які не встигли вийти з класу. Розмова була агресивною. Як учинить педагог згодом? Тьютор? Чи потрібно обговорити з учнями цю ситуацію?

Номер слайду 15

Ситуація № 3 Розумний бешкетник заважає вчителю проводити урок, ставлячи запитання не за темою й відволікає однокласників. Ваші пропозиції?

Номер слайду 16

Ситуація № 4 На попередньому уроці учень отримав низький бал, оскільки не міг зосередитися. Діти пишуть самостійну роботу, і він знову не може опанувати себе. Учитель робить декілька зауважень, але ситуація не змінюється. Одиниця в журналі, хлопець в істериці.

Номер слайду 17

Ситуація № 5 Учні передавали на уроці записку, де спілкувалися на особисту тему. Учитель забрав цидулку й прочитав на увесь клас. Чи правильно вчинив учитель? Що можна було б зробити інакше? Як відреагував би тьютор?

Номер слайду 18

Де середина?Освіченість і мудрість учителя + Мотивація та досвід тьютора =Правильний та вдалий шлях дитини на ниві знань!

pptx
Додано
28 червня 2021
Переглядів
374
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку