Презентація "Тореодори з Васюкіки"

Про матеріал
Презентація до уроку ЗНЗ, ознайомлення з таором трилогією "Тореодори з Васюківки" та автором Всеволодом Нестайком
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

“…Дитинство - найпрекрасніша, найщасливіша пора людського життя”. “ Святе діло – дружба. Той, хто на все життя збереже друга дитинства, той щасливий. Бо найбільша та людина, коли щось робить для друга!” (В. Нестайко)

Номер слайду 3

Всеволод Нестайко - письменник, класик сучасної української дитячої літератури.(більше 30 повістей, романів і оповідань) Народився 30 січня 1930 року в м. Побути дитиною йому завадила Велика Вітчизняна війна, тому й став він дитячим письменником, щоб у творах повертатись у дитинство, догратися, досміятися. Як і герої його однієї із найвідоміших книжок «Тореодори з Васюківки», зразковою поведінкою не вирізнявся. увало, що й учителі сміялися з його жартів, а часом виставляли за двері.

Номер слайду 4

Трилогія «Тореодори з Васюківки»Видавалася 32 рази, враховуючи іншомовні видання.«Вся ця історія – це комбінація того, щоя бачив в житті і що мені вдалося пережити…»Найкраща книжка 2004 року

Номер слайду 5

Письменник розповів таке: "Василь Євдокименко — художник, який оформляв мої книжки, одного разу розповів про школярів, які заблукали в кукурудзі й змогли вийти тільки тоді, як у селі на стовпі забалакало радіо. Так в оповіданні «Пригода в кукурудзі» вперше з'явилися Ява й Павлуша, герої всієї трилогії «Тореадори з Васюківки».

Номер слайду 6

Тореодор – це головний учасник бою биків в Іспанії та країнах Латинської Америки.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Цитати з повісті «Вiн чогось не любив, як ми крали кавуни з баштана. Вiн любив, щоб ми просили. А ми не любили просити… Воно не так смачно.»

Номер слайду 9

«…веселi, дотепнi люди — дуже, по-моєму, потрiбнi для життя, потрiбнiшi за серйозних, поважних i суворих. Бо серйознi й поважнi тiльки наказують та покрикують. А якийсь жартун скаже дотепне слово, i одразу легше працювати людям, i робота спориться, коли серед людей веселий чоловiк. А коли начальник веселий i вмiє жартувати, то взагалi чудово.»

Номер слайду 10

— Виходить, я буду в тебе дикуном, — уже веселiше сказав я — Вiн, значить, герой… А я, значиться, дикун. От Кукурузо!— Та Крузо, а не Кукурузо! Робiнзон Крузо.— То вiн був Крузо, а ти — Кукурузо. Якраз пiдходяще для тебе iм’я. Пiсля вчорашнього…

Номер слайду 11

«Ото дивно: якщо ти зробиш людинi добро, вона тобi стає приємною. I навпаки, той, кому ти заподiяв щось зле, неприємний тобi».

Номер слайду 12

Чому з маю прочитати цю книгу?Щоб зрозуміти сутність справжньої дружби та насолодитися яскравим прикладом художнього роману.

Номер слайду 13

Яка ж це чудова історія дружби - вірної та відданої! Історія дитинства - цікавого, веселого та правильного! Що ці двоє хлопчаків тільки не робили на канікулах! Чого тільки не вигадували, навіть привида сфотографували! А скільки майбутніх професій змінили!))))

Номер слайду 14

Реготання під час читання починається з самого початку, та не закінчується до кінця останньої частини!

Номер слайду 15

Неймовірна книжка! Просто суууперська!!! Зараз читаю і посміхаюсь весь час, так вона вже власне дитинство нагадує :)) В ній стільки цікавих і веселих пригод переживають два хлопчиська-шибайголови!

pptx
Додано
18 лютого 2023
Переглядів
187
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку