Презентація. Тренінгове заняття. «Толерантність урятує світ».

Про матеріал

Презентація. Тренінгове заняття. «Толерантність урятує світ».

16 ЛИСТОПАДА – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

З метою формування загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних настанов усіх учасників навчально-виховного процесу було проведено тренінг «Толерантність урятує світ», спрямований на розуміння необхідності реалізації принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, повагу до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими. Учні отримали багато нової та цікавої інформації, із задоволенням висловлювали власні погляди та ділилися позитивними емоціями й враженнями.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тренінгове заняття. Толерантність урятує світ

Номер слайду 2

Толерантність – це терпіння, прийняття людини такою, як вона є, зі всіма її достоїнствами й недоліками.16 ЛИСТОПАДА – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

Номер слайду 3

Терпимість житиу світі несхожихідей та людей Терпимість до думок і поглядів інших. Милосердя,співчуття, повага,дружба,терпіння. Найважливіша умова миру і злагоди в сім’ї,колективі, суспільствіТолеран-тність Поступливість, активна позиція, визнання прав і свобод людства

Номер слайду 4

На літеру «ь» – риси характеру, які починаються з інших букв На кожну букву слова «толерантність» назвати рису характеру, притаманну толерантній людині ВПРАВА «АСОЦІАТИВНИЙ РЯД»Побудувати асоціативне гроно квітки «ТОЛЕРАНТНІСТЬ» На різнокольорових пелюстках написати синоніми до слова «толерантність»ВПРАВА «КВІТКА ТОЛЕРАНТНОСТІ»

Номер слайду 5

Квітка толерантності

Номер слайду 6

Усі люди різняться між собою: одні мають білий колір шкіри, інші – чорний або жовтий; одні люди високі, інші низькі; одні стрункі, інші повні. Але це не означає, що хтось є кращим за інших. ПОРАДА: відмінності між людьми не дають підстави вважати когось із них кращим за інших.

Номер слайду 7

ВПРАВА «ЯБЛУКО»Візьміть кожний по яблуку. Роздивіться його уважно. Змішайте яблука. Віднайдіть своє яблуко та опишіть його відмінності. ПОРАДА: люди, як яблука, схожі одне на одного, але в той же час усі різні. Кожна людина є унікальною, пам’ятайте про це.

Номер слайду 8

ВПРАВА «УСІ МИ РІЗНІ»1. Складіть аркуш навпіл.2. Відірвіть верхній правий кут.3. Знову складіть навпіл.4. Знову відірвіть верхній правий кут.5. Складіть аркуш надвоє.5. Якщо можна, відірвіть правий верхній кут.6. Розгорніть аркуш і покажіть іншим.- Чи можемо сказати, що хтось виконав роботу неправильно, адже аркуші відірвані по-різному?ПОРАДА: поважайте уподобання інших людей, навіть коли вони відмінні від ваших. Тест «Чи толерантна ви людина?»

Номер слайду 9

ВПРАВА «ДИКІ ГУСИ»А чи ви знаєте, що гусак вибирає собі пару на все життя. Коли гуси летять клином, то здатні долати відстань у 1,7 разів більше, ніж поодинці. Якщо перший втомився, він перелітає у кінець зграї, а його негайно підміняють. Кожен із гусей буває у ролі ведучого. Якщо один захворів або втомився, то опускається нижче, ще двоє опускаються з ним і залишаються до того часу, поки той не набереться досить сил. Коли плине клин по горизонту, гуси кричать – підбадьорюють того, хто летить попереду. БЕСІДА- Чи часто нас, коли ми летимо попереду, підтримують?- Чи не забувають про нас, коли ми втомилися й «відстаємо»?- Як ми поводимося, коли хтось помиляється?- Чи спускаємося з ним униз, щоб підтримати? Чи нам легше вигнати його зі «зграї»? .

Номер слайду 10

Бути завжди уважним. Бути терпимим у суперечках і завжди доводити власну думку. Бути гуманним і милосердним. Сприймати спокійно погляди співрозмовника, не ображати його. ОТЖЕ, ВАЖЛИВО ДОТРИМУВАТИСЯ в СІМЇ, КОЛЕКТИВІ Правил толерантного спілкування. ПОРАДА: завжди виявляйте людяність, намагайтеся поставити себе на місце іншого, щоб краще його зрозуміти. Тест «Толерантність у взаєминах у вашій родині»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Рожко Світлана
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Полатайко Світлана Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Котик Ірина Тарасівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 липня 2018
Переглядів
7688
Оцінка розробки
4.9 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку