Презентація "Турнір для допитливих"

Про матеріал

Позакласна робота з математики для учнів з порушенням інтелектуального розвитку має велике значення. З великим задоволенням учні відвідують такі заходи. Важливо підібрати завдання посильного характеру, щоб учні не втратили інтересдо вивчення предмету.Презентація робить захід цікавим та захоплюючим.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Турнір для допитливих» «Математика і поезія – два крила натхнення»Інтегрований позакласний захід з математики та літературного читання. Підготувала: Лісна Л. М., вчитель математики КЗО Жовтоводської спеціальної загальноосвітньої школи

Номер слайду 2

Математики урок-Не наука, просто шок!Треба цілий день зубрити,Щоб хоч трішки зрозуміти,Як помножити, відняти,Поділити чи додати!Що за мозок треба мати,Щоб це все запам’ятати!

Номер слайду 3

Самуїл Маршак “ Від 1 до 10”Переклад Наталі ЗабілиІ сім днів, і сім ночей. В кожнім тижні завше. Йди до школи , сім речей. У портфель поклавши:І буквар тут, олівець,Зошит є так само,Гумка є, щоб нанівець. Нищити всі плями,Промокашка, два пера – Ось що є у школяра! 

Номер слайду 4

Раунд 1. Розминка «Веселі запитання». Вправа: «Закінчіть речення»Вийшов зайчик погулять, лапок в зайця рівно... Біля дошки говори, що кінців у палки... Говорив учитель Ірі, що два більше, ніж... Учень оцінкою своєю гордиться: внизу під контрольною стоїть... Мишка дірки рахує в сирі: три плюс дві – всього...

Номер слайду 5

Раунд 2. «Математика навколо нас»Завдання. З пазлів потрібно зібрати зображеня природи, назвати пору року, місяці цієї пори року.

Номер слайду 6

Раунд 3. «Прислів’я в числах» Команди один одному зачитують прислів’я, а суперник повинен пояснити значення кожного з них.

Номер слайду 7

Раунд 4. «Цікаві задачі на логіку та віршовані задачі»Задачі. Двоє грали в шахи 2 години. Скільки годин грав кожен? Що можна приготувати, а не можна з’їсти?

Номер слайду 8

Віршовані задачіМиколка з’їв чотири сливи,а шестеро – Настуся. Скільки слив з’їла їхня бабуся? Шість синів у діда Кіндрата – І в кожного – рідна сестра. Зможеш ти відгадати Скільки дітей у діда Кіндрата?

Номер слайду 9

Раунд 5. «Математичний калейдоскоп»Чому дорівнює 1 пуд? Сума всіх сторін трикутника – це... Поставте знаки дій між цифрами 3333 , щоб отримати нуль. Назвати відомих вам математиків. Яка команда назве більше, та й отримає 1 бал.

Номер слайду 10

Раунд 6. «Подумай і відповідай» Задача. Г. Сковорода народився у 1722 році, а помер у 1794 році. Скільки років прожив Григорій Сковорода?

Номер слайду 11

Гарного настрою, до побачення!

pptx
Пов’язані теми
Алгебра, 7 клас, Позакласні заходи
Інкл
До підручника
Алгебра 7 клас (Істер О.С.)
Додано
27 грудня 2018
Переглядів
1330
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку