Презентація "Творчий портрет вчителя"

Про матеріал

Презентація "Творчий портрет вчителя" допоможе молодим спеціалістам підготуватися до атестації. Вчитель - це друг, порадник, наставник, який завжди повинен ділитися знаннями, досвідом з колегами.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Івахнянський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів. Горбань Ганна. Дмитрівна,вчитель початковихкласів. Педагогічний стаж:37 років. Кваліфікаційна категорія:перша. Освіта: вища

Номер слайду 2

Моє педагогічне кредо“ Любов та повага до дитини – “золотий ключик” вчителя, яким треба вміло проникати в потаємні куточки душі й робити їх сонячними”. В. Сухомлинський

Номер слайду 3

Формування творчої особистості молодшого школяра. Науково - методична проблема

Номер слайду 4

Актуальність проблеми. Творча особистість здатна:швидко адаптуватися до життєвих умов у постійно мінливому світі;критично мислити, діяти у нестандартних ситуаціях;ставити значущу мету і досягати її.

Номер слайду 5

-прагнення вдосконалювати свою роботу;-практично ставитись до власних та чужих ідей;-мати власне бачення. Характерні риси творчої активності учнів:

Номер слайду 6

Ефективність роботи залежить від таких психологічних умов:створення емоційної, доброзичливої атмосфери;співпраця учня та вчителя;організація діяльності учнів здійснюється з опорою на їхні інтереси, потреби, можливості та здібності;постійне створення ситуації успіху.

Номер слайду 7

В. Сухомлинського. О. Захаренка. Ш. Амонашвілі. У працях цих педагогів розумове виховання розглядається як засіб для досягнення повноти духовного життя особистості. У педагогічній діяльності наслідую

Номер слайду 8

Принципи моєї роботи:проводити урок не для учнів, а разом з ними;навчати не словом, а справою;забезпечити повне засвоєння навчального матеріалу на уроці;спрямувати діяльність не на клас в цілому, а на особистість кожного учня.

Номер слайду 9

Постійне єднання традицій і новаторства. Опір на практику, досвід. Знання психологічних аспектів кожної дитини. Створення творчої атмосфери. Напрямки моєї роботи

Номер слайду 10

Структура кожного уроку передбачає:інтелектуальні ігри та вправи;логічні завдання, цікавинки та головоломки;елементи інсценізації;тести;моделювання життєвих ситуацій;рольові ігри;інтерактивні методи та прийоми навчання.

Номер слайду 11

Найчастіше використовую такі інтерактивні методи:“Мозковий штурм”“ Мікрофон”“Інтерв'ю”“ Асоціативний кущ”“ Сенкан”“Передбачення”“Диференціація”“Кубування”“ Незакінчене речення”“ Карусель”“Дослідницько- пошукова діяльність”“ Парна та групова форми роботи”

Номер слайду 12

“Робота в парі”“Мікрофон”

Номер слайду 13

“Кубування”“Робота в групі”

Номер слайду 14

“Карусель”“Інтерв’ю”

Номер слайду 15

“Уроки на природі”“Застосування ІКТ”

Номер слайду 16

Очікувані результати. Очікую, що мої учні будуть:проявляти увагу як до своєї думки, так і до думок інших;знаходити власне рішення проблеми й підкріплювати розумними доказами;толерантно доводити правильність власної позиції;отримувати справжнє задоволення від здобуття знань.

pptx
Додано
23 березня 2018
Переглядів
3782
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку