Презентація "У світі натуральних чисел"

Про матеріал
Дана презентація може використовуватися на уроках математики в 5 класі при вивчені теми "Натуральні числа". Також даний матеріал можна використовувати в позакласній роботі та при проведенні предметних тижнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

У СвітІ натуральних чисел

Номер слайду 2

Знаменні цифри історичні. Вони, немов розквітлі віти ,Ласкаво дивляться в обличчя . Хто каже - цифри безсловесні?Вони ідуть назустріч веснам,В далекій тундрі і ауліМи їхню мову всюди чуєм. Звучать вони, як пісня слави,Як велич нашої держави,В них мрія серця ожива,У них дерзань палкі слова. То тріпочуть, як листочки,То шикуються в рядочки. Вони в перебігу гудків,В роботі річок і полів.

Номер слайду 3

Чи можна уявити світ без чисел? Згадайте, що ми з вами робимо день у день: без чисел ні покупки не зробиш, ні часу не впізнаєш, ні номера телефонів не набереш. А космічні кораблі, лазери і всі інші досягнення! Вони були б просто неможливі, якби не наука про числа.

Номер слайду 4

Число одне з основних понять математики, що дозволяє висловити результати рахунки або вимірювання. Люди так часто користуються числами і рахунком, що важко навіть уявити собі, що вони існували не завжди, а були винайдені людиною.

Номер слайду 5

Першим кроком до виникнення лічби було встановлення відповідності між предметами, які підлягають обчисленню, й деякою іншою сукупністю. Усім було відомо, що на небі Місяць один, ока у людини — два, пальців на руці — п'ять.

Номер слайду 6

Думка про рахунок прийшла людям в голову раніше, ніж з'явилися цифри. Люди могли повідомити один одному, що в одному стаді тварин більше ніж в іншому, а ось, скільки саме - порахувати не вміли.

Номер слайду 7

Ряд чисел 1,2,3,4,5,6,7,8,9 …називається натуральним. Це числа, що виникають природним чином при лічбі.

Номер слайду 8

Найважливішою цифрою є нуль. Це була геніальна ідея — зробити щось із нічого, дати цьому «щось» ім'я й винайти для нього символ. Винахід нуля приписують грецьким астрономам, які як нуль використовували знак «о».

Номер слайду 9

Натуральний ряд був дуже коротким. Розширити його вдалося великому механіку і математику давнини Архімеду. Він написав знамениту працю «Псаміт, або Обчислення піщинок». У ньому він підрахував число піщинок, які могли б заповнити куля радіусом 15.000.000.000.000 кілометрів.

Номер слайду 10

Найзручнішою виявилася десятирічна система, та сама, якою ми користуємося і сьогодні. Цифри, якими ми записуємо числа, називаються арабськими. Їх всього 10. Винайдено ці цифри були в Індії, але отримали назву арабських, тому що в Європу прийшли з арабських країн.

Номер слайду 11

Багато років форма цифр удосконалювалася і тепер прийнята у всьому світі. Так поступово зароджувалася математика. Людина непомітно опинився в світі чисел. І виявилося, що в цьому світі його чекає багато дивного і навіть таємничого ...

Номер слайду 12

Дарма, що цифри без прикрас,Вони - змагання наше й сила,У важкий і гордий час,До щастя зоряного крила.

pptx
Додано
5 вересня 2020
Переглядів
953
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку