Презентація "Ухвалення рішень"

Про матеріал
Презентація з курсу Здоров’я, безпека та добробут. 6 клас. Воронцова Прийняття рішень • ПРОСТІ РІШЕННЯ • ЩОДЕННІ РІШЕННЯ • СКЛАДНІ РІШЕННЯ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ухвалення рішень.

Номер слайду 2

Рішення — результат інтелектуальної діяльності людини, що приводить до певного висновку або до необхідних дій. ПростіЩоденніСкладніЗліпити сніговика чи ні?На сніданок з’їсти кашу чи яєшню??

Номер слайду 3

Прочтайте притчу: Жив-був один дуже мудрий король. Його власний прем’єр-міністр вчинив зраду: він передав якісь секрети в сусідню країну, ворогові. Прем’єр-міністра спіймали на місці злочину. За це було тільки одне покарання — смерть. Але старий король завжди любив цю людину. Він був засуджений до смерті, але король дав йому шанс. В останній день він скликав суд. З одного боку була зброя, готова вбити злочинця, а з іншого боку були чорні двері. І король сказав:— Ти можеш вибирати: або смерть — ти засуджений до смерті, або чорні двері. Ти можеш сам прийняти рішення. Прем’єр-міністр запитав:— А що за цими чорними дверми?Король відповів:— Це невідомо. Ніхто не знає цього, бо ніхто не обирав цього раніше. За часів мого батька, за часів мого діда багато разів надавали таку можливість, але ніхто не скористався нею, тому ніхто і не знає. Це не відомо нікому, навіть я цього не знаю. У мене є ключ, але коли мій батько вмирав, він сказав мені: «Я можу відкрити двері, але якщо ти увійдеш в них, я закрию їх за тобою. Ти не повинен заглядати в них». Але ти можеш подивитися, що там, тому що ти можеш вибирати. Ти можеш з’ясувати, що там знаходиться. Ти маєш право вибору. Прем’єр-міністр довго роздумував і вибрав смерть. Він сказав:— Убий мене. Я не хочу йти за ці чорні двері. Прем’єр-міністр був убитий. Королева була дуже цікавою. Вона стала наполягати на тому, щоб король якимось чином подивився, що там за дверима. Король розсміявся. Він сказав:— Я знаю: за ними нічого немає. Це просто свобода; за ними немає навіть жодного приміщення. Ці двері відчиняються в широкий світ. Там немає нічого, але цього ще ніхто не вибирав. Який висновок можна зробити з цієї притчі? Які рішення можна назвати життєво важливими?

Номер слайду 4

Прийняття рішення — це можливість вибору конкретного рішення з-поміж наявних варіантів.

Номер слайду 5

Алгоритм прийняття рішень. Зупинись!Зосередься. Заспокойся

Номер слайду 6

Алгоритм прийняття рішень. Подумай!Розглянь усі можливі варіанти. Оціни можливі наслідки

Номер слайду 7

Алгоритм прийняття рішень. Вибери!Візьми на себе відповідальність. Не сприймай негативно невдалий результат, думай прор новий життєвий досвід.

Номер слайду 8

Наведіть перелік рішень, які доводиться приймати вашим одноліткам. Проаналізуйте, які з них є простими, щоденними, складними.

Номер слайду 9

Виходячи з помешкання, ми опиняємось у багатоповерховому будинку. Не всім же так щастить як Галині, яка живе у приватному будинку. Олег вранці спускався в ліфті, який раптово зупинився. Хлопець не розгубився, не став самотужки намагатися вибратись із нього. Натомість зв’язався з диспетчером, зателефонував батькам. На щастя, телефон працював, але Олег знав, що коли телефон у ліфті не працює, слід стукати у стіни ліфта і голосно просити допомоги. Сусіди почують — викличуть відповідну службу. Прочитайте текст, проаналізуйте ситуацію

Номер слайду 10

Найбільше мені запам’яталося …Найбільше мені сподобалось…Я зрозумів / зрозуміла, що …

pptx
Додано
25 квітня
Переглядів
35
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку