Презентація "10 правил ранкової зарядки"

Про матеріал

Презентацію можна використати для проведення виховної бесіди, на уроках основ здоров'я, біології. Матеріал містить практичні поради та рекомендації щодо ранкової зарядки.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

КЗ “КАЛИНІВСЬКА ЗОШ І – ІІІ ступенів” 10 правил ранкової зарядки

Номер слайду 2

п. РАВИЛО 1 У теплу пору року краще надати перевагу зарядці на свіжому повітрі. Така зарядка принесе більше користі і допоможе швидше прокинутись. Якщо ж погода, чи умови не надто сприяють зарядці на вулиці, потурбуйтесь про те, щоб приміщення, в якому будете займатися, було добре провітрене та наповнене свіжим повітрям.

Номер слайду 3

п. РАВИЛО 2 Зарядку слід проводити на голодний шлунок перед сніданком. Але перед вправами краще прополоскати рот, можна випити склянку води

Номер слайду 4

п. РАВИЛО 3 Тривалість зарядки та складність вправ залежить від віку дитини та її стану здоров’я. Але в середньому зарядка не має перевищувати 10-15 хвилин.

Номер слайду 5

ПРАВИЛО 4 Збільшуйте складність рухів поступово, щоб дитячий організм звик до навантаження.

Номер слайду 6

п. РАВИЛО 5 Не забувайте про музику для зарядки. Під веселу енергійну музику зарядку робити веселіше та цікавіше.

Номер слайду 7

ПРАВИЛО 6 Ранкову зарядку починають з швидкої, енергійної ходьби тривалістю не більше однієї хвилини. Потім роблять, чергуючи, вправи для рук, плечового пояса і спини. Далі переходять до вправ на зміцнення м'язів тулуба і формування правильної постави. Вправи для ніг покращують кровообіг і рухливість у суглобах. Не забувайте про правильну поставу та осанку. Одяг – по погоді

Номер слайду 8

ПРАВИЛО 7 Закінчувати зарядку варто стрибками, бігом на місці або з пересуванням. Завершальні вправи тривають не більше однієї хвилини. Потім переходять до спокійної ходьби та вправи для заспокоєння дихання (тривалістю - 1-1,5 хвилини).

Номер слайду 9

ПРАВИЛО 8 Стежте за диханням. Вдих слід робити через ніс глибоко, а видих - через рот повільно.

Номер слайду 10

ПРАВИЛО 9 Зарядку закінчіть водними процедурами: обливанням, душем або ж обтираннями.

Номер слайду 11

ПРАВИЛО 10 Кожні 2 тижні змінюйте вправи, щоб не набридло.

Номер слайду 12

Навіщо потрібна ранкова зарядка?Ранкова зарядка прискорює процес пробудження, покращує загальний стан фізичного здоров’я, зміцнює сили і додає впевненостіСистематична ранкова зарядка зміцнює імунітет, тому вважається, що дитина, яка регулярно виконує фізичні вправи, буде менше хворіти Зарядка дисциплінує. Якщо дитина змусить себе прокидатися раніше і робити коротку розминку – це вже перемога. Це допоможе адаптуватися дитині у дорослому житті, де мало «хочу» і багато «потрібно». Крім того, ранкова гімнастика виробляє в організмі «гормони щастя», що приносять задоволення та відчуття піднесення протягом цілого дня.

Номер слайду 13

ВАЖЛИВО!!! Якщо вирішили розпочати робити зранку зарядку – робіть, не пропускаючи. Варто лиш раз пропустити, і все – вважайте, що вашій чудовій ідеї кінець Зарядку треба зробити звичкою. Достатньо 30 днів, щоб сформувати міцну звичку, далі все буде не так складно! Головне – ніяких відмовок!

Номер слайду 14

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мальована Оксана Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 січня 2018
Переглядів
12962
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку