Презентація "Україна - країна нескорених"

Про матеріал

Пригадати події, які відбувалися в країні і на Майдані Незалежності у 2013 році, розширити знання учнів про революцію Гідності та Свободи; вшанувати патріотизм і мужність громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору, виховувати в учнях почуття патріотизму, любові до рідної країни.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україна – країна нескорених! Година спілкування5 клас. Підгірненська ЗОШ І-ІІІ ступенів. Новомиколаївського району. Запорізької областіКласний керівник : Бейдик Н. І.

Номер слайду 2

21 листопада 2013 Кабінет Міністрів України на своєму засіданні прийняв розпорядження, згідно з яким процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами, а також дію рішення Кабінету міністрів України від 18 вересня 2013 р. було призупинено.

Номер слайду 3

О 22:00 на майдані Незалежності в Києві починається стихійна акція протесту.  Як все починалося (хронологія). https://www.radiosvoboda.org/a/26702443.html

Номер слайду 4

21-29 листопада. Мітинги прихильників євроінтеграції збираються по всій Україні. 

Номер слайду 5

29 листопада. На саміті Східного партнерства у Вільнюсі Віктор Янукович відхиляє пропозиції ЄС підписати угоду про асоціацію. О четвертій ранку «Беркут» починає розгін табору на Майдані. Затримано 31 осіб, близько 40 - у лікарні.

Номер слайду 6

Силовий розгін Євромайдану 30 листопада. Близько 4 години ранку площу оточили озброєні бійці «Беркуту» та силою розпочали витісняти людей з площі.

Номер слайду 7

1 грудня О 12-30 дня люди зібрались на Всеукраїнське віче. Хода розтяглась від парка Шевченка до Майдану Незалежності. Захоплення приміщення КМДА. Перша Спроба повалення пам'ятника Леніну.

Номер слайду 8

8 грудня «Марш мільйонів». 9 грудня Із настанням темряви внутрішні війська та спецпризначенці розпочали атаки на блокпости та барикади Євромайдану. 11 грудня В ніч на 11 грудня силовики здійснили спробу штурму Євромадйану.

Номер слайду 9

18-22 січня. Події на Грушевського. Поступово мирна акція переросла в жорстке протистояння з міліцією та внутрішніми військами 22 січня 2014 року під час протистоянь на вулиці Грушевського перші загиблі. Були вбиті вогнепальною зброєю Сергій Нігоян, вірмен за походженням, та Михайло Жизневський, білорус. Отримали поранення й померли наступного тижня в лікарнях Роман Сеник та Олександр Бадера.

Номер слайду 10

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Tjb. N-MHq. PWA&feature=emb_logo

Номер слайду 11

Фінальним і найбільш драматичним етапом революції стали події у Києві 18-20 лютого, в ході яких загинуло близько сотні протестувальників і кілька сотень було поранено. Небесна сотня. Юні ангели https://www.youtube.com/watch?v=rl. O2 NADt. EME

Номер слайду 12

Небесна сотня .(пісня)https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Tjb. N-MHq. PWA&feature=emb_logo

Номер слайду 13

Номер слайду 14

І нехай на світі кожен знає,Чують всі, дорослі і малі,Українське серце не вмираєБуде вічно битись на землі!!!

Номер слайду 15

Номер слайду 16

До зустрічі!Сайт Підгірненської ЗОШ І-ІІІ ст.https://sites.google.com/a/podschool.com.ua/pidgirnenska-skola/

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Філіппова Оксана Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Мевша Ніна
    Гарна розробка, я скористалася. Дякую
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 листопада 2019
Переглядів
3881
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку