Презентація "Україна і світ"

Про матеріал
Презентація "Україна і світ". Україна - велика країна в центрі Європи.Дізнаємось про її внесок у велику світову культуру, світове господарство і науку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україна і світ. Проект “Славетні українці”

Номер слайду 2

Подивімось на Україну з висоти, ніби з літака або з космосу,погортаймо сторінки найвідоміших енциклопедій.

Номер слайду 3

Ми переконаємося,що Україна – велика країна в центрі Європи. Дізнаємось про її внесок у велику світову культуру,світове господарство і науку.

Номер слайду 4

Україна – незалежна держава. Держава – це дім, у якому живе народ. 24 серпня 1991 року прийнято Акт проголошення незалежності України, за яким Україна є самостійною демократичною державою.

Номер слайду 5

УкраїнаЄ багато країн на землі,В них – озера, річки і долини.Є країни великі й малі,Та найкраща завжди Батьківщина.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Прислів'я та приказки. Кожному мила рідна сторона. Батьківщина – мати, умій за неї постояти!Без верби і калини немає України. Жить – вітчизні служить. Рідна земля і в жмені мила.

Номер слайду 8

Українці живуть у багатьох країнах світу,відзначають національні свята,допомагають своїй Батьківщині у скрутні часи .

Номер слайду 9

Пам”ятають традиції своєї землі й на чужині їх вшановують. Таким свідченням є пам”ятник писанці в Канаді.

Номер слайду 10

Оксана Мась. Відома одеська художниця, яка працює в різноманітних жанрах. До прикладу, українці могли побачити просто на вулиці її роботу "Діва Марія", яку вона склала з 15 тисяч писанок. За останні два роки художниця мала з десяток зарубіжних виставок, зокрема у Цюріху, Парижі, Лондоні й Москві. На аукціоні Sоthеbу's у 2009 році картину О. Мась “DRIVE 9” купили за 55, 2 тисячі доларів.

Номер слайду 11

Роботи Оксани Мась. О. Мась “DRIVE 9”Оксана Мась. Вівтар націй

Номер слайду 12

Байда Вишневецький;Іван Сірко;Петро Канашевич – Сагайдачний;Богдан Хмельницький;Іван Мазепа; Іван Гонта;Максим Залізняк;Устим Кармелюк. Імена славних звитяжців – героїв, які віддали своє життя за щастя народу України

Номер слайду 13

Діячі науки, культури і мистецтва, які звеличали нашу державу своїм талантом. Тарас Шевченко;Леся Українка;Іван Франко;Соломія Крушельницька;Іван Козловський;Оксана Петрусенко;Михайло Грушевський.

Номер слайду 14

Більше ніж у 1200 містах по всьому світу встановлено пам”ятники Тарасові Шевченку.

Номер слайду 15

Видатні спортсмени, які своїми рекордами прославили Україну. Брати Клички;Яна Клочкова;Василь Вірастюк;Андрій Шевченко.

Номер слайду 16

У космосі є планета, названа ім”ям України. Є безліч малих планет,назви яких пов”язані з її столицею: Київ – до 1500- річчя столиці;Почайна – на згадку про річку у давньому Києві; Патон – на честь видатних учених Євгена і Бориса Патона; Амосов – на честь відомого хірурга Миколи Амосова. У своєрідну книгу вічності – Космос – уписано імена видатних людей,географічні назви,історичні події,пов”язані з Україною.

Номер слайду 17

Марія Примаченко (Приймаченко)Марія Примаченко народилася в 1909 (1908) році в селі Болотня, на Київщині. Належить до числа кращих художників-примітивістів світу. Невідомо як саме пишеться прізвище, тому можна зустріти два варіанти написання. У дитинстві перехворіла на поліомієліт: одна її нога була повноцінно розвинена (пізніше їй поставили протез), тому носила довгі спідниці. Вміла красиво вишивати. Любила український народний одяг і вишиванки. Часто шила вбрання для знайомих. Роботи Марії Примаченко високо оцінив Пабло Пікассо (відомий художник)

Номер слайду 18

Роботи Марії Приймаченко

Номер слайду 19

Незакінчене речення…Для мене Україна – це …

pptx
Додав(-ла)
Гужеля Ніна
Додано
3 травня 2021
Переглядів
2694
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку