Презентація "Україна вишивана"

Про матеріал

Даний матеріал містить слайди з зображеннями народної вишивки, яка є взірцем мистецтва добору кольо­рів, виразності орнаментів, майстерності виконання технік вишивки, дотримання стилю. За такими зраз­ками розробляють нові ідеї. Мода на новоутворені види вишивок з'являється і зникає, а традиційні вишивки залишаються незмінними протягом багатьох віків та продовжують милувати око своєю довершеністю.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Народні вишивки є взірцем мистецтва добору кольо­рів, виразності орнаментів, майстерності виконання технік вишивки, дотримання стилю. За такими зраз­ками розробляють нові ідеї. Мода на новоутворені види вишивок з'являється і зникає, а традиційні вишивки залишаються незмінними протягом багатьох віків та продовжують милувати око своєю довершеністю.

Номер слайду 5

Елементи візерунків, їх колір у традиційній вишивці — це не просто геометричні, рослинні, тваринні чи інші зображення. З давніх-давен ці зображення мали символічне глибинне зна­чення. За народними віруваннями, вишиті на одязі та інших предметах побуту знаки-символи дарували щасливу долю, достаток, оберігали людину від поганого ока, злих духів. Знак-символ— це зображення, яке має глибинний зміст, є оберегом та засобом спілкування.

Номер слайду 6

Наші пращури простими геометричними знаками зображу­вали явища навколишнього світу, з яким вони жили в єдності. Так, пряма лінія здавна символізувала землю; хвиляста лінія — воду; трикутник — гори; ромб із крапкою посередині — засіяне поле; коло — сонце та місяць; хрест — джерело життя. Поєд­нані прості геометричні знаки зображують людину, що є сим­волом Берегині людського роду.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Основні мотиви українського народного орнаменту

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Етнографічні райони

Номер слайду 26

Вишивка Наддніпрянщини

Номер слайду 27

Вишивка Полісся

Номер слайду 28

Вишивка Карпатського етнографічного регіону

Номер слайду 29

Вишивка Слобожанщини

Номер слайду 30

Вишивка Півдня України

Номер слайду 31

Вишивка Поділля

ppt
Додано
27 червня 2018
Переглядів
3720
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку