Презентація "Українці, які змінили світ"

Про матеріал

У презентації подані короткі відомості про видатних українців, які змінили світ, починаючи з давніх часів і закінчуючи сьогоденням. Дана робота поділена на такі категорії: "Князі", "Гетьмани", "Поети", "Науковці", "Спортсмени", "Співаки".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українці, які змінили світ

Номер слайду 2

А ви думали, що Україна так просто. Україна – це супер. Україна – це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй нема ціни. Ліна Костенко

Номер слайду 3

Поети Князі Спортсмени Гетьмани НауковціСпіваки

Номер слайду 4

Княгиня Ольга Князь Володимир Великий. Князь Ярослав Мудрий Князі

Номер слайду 5

Княгиня Ольга Княгиня Ольга правила Київською Руссю з 945 по 962 рік;першою прийняла християнство. Княгиня Ольга (у хрещенні Єлена) походила зі знатного роду. Передала управлінські справи сину Святославу.

Номер слайду 6

Князь Володимир Великий Князь новгородський в 970 – 988 роках;великий київський князь з 978 року;вибрав християнство в якості державної релігії; під час хрещення отримав ім’я Василій; відомий як Володимир Святий, Володимир Великий; Володимир Хреститель; Володимир Красне Сонечко.

Номер слайду 7

Князь Ярослав Мудрий Ростовський князь (989 – 1010)Новгородський князь (1010 – 1034)Великий князь Київський (1016 – 1054)Був сином князя Володимира Святославича. У хрещенні мав ім’я Георгій. Під час його правління Київська Русь перетворилася на могутню європейську державу. Створив бібліотеку Софійського собору.

Номер слайду 8

Гетьмани. Пилип ОрликІван Мазепа. Богдан Хмельницький

Номер слайду 9

О́рлик Пили́п Степанович   Український політичний, державний і військовий діяч, Гетьман Війська Запорозького у вигнанні, поет, публіцист. Представник шляхетського роду Орликів. Один із упорядників «Договорів і постанов» — конституційного акту, який іноді називають «першою в світі Конституцією», фактично —козацького суспільного договору.

Номер слайду 10

Іва́н Мазе́па Український військовий, політичний і державний діяч. Представник шляхетного роду Мазеп-Колединських гербу Курч з Київщини. В служив при дворі короля Яна ІІ Казимира. Зробив великий внесок у економічно-культ молодості урний розвиток Лівобережжя. Тривалий час формально підтримував Московське царство у Північній війні зі Швецією, 1708 року перейшов на бік шведів. Помер у місті Бендери.

Номер слайду 11

Гетьман Богдан Хмельницький Український військовий, політичний та державний діяч,гетьман Війська Запорізького,очільник Гетьманату (1648 – 1657),офіційно було надано титул гетьмана. Освіту здобув у Львівській єзуїтській колегії. Очолив Національно-визвольну війну українського народу проти польської шляхти.

Номер слайду 12

Поети

Номер слайду 13

Тарас Шевченко Український поет, письменник, художник. Був сином селян – кріпаків.7 травня 1838р. викуплений з кріпацтва. Поховано в м. Каневі на Чернечій горі. Найбільш відома збірка творів “Кобзар”.

Номер слайду 14

Леся Українка Українська письменниця, перекладач, культурний діяч. Навчалася під керівництвом приватних учителів; знала більше 10 іноземних мов, європейські і слов’янські мови (російську, польську, болгарську та ін.), а також давньогрецьку, латинську, що свідчило про її високий інтелектуальний рівень. Перший вірш “Надія” написала у 8 років.

Номер слайду 15

Український письменник, поет, перекладач, вчений, доктор філософії. Сучасники називали його «енциклопедією в одній особі». Знав 14 мов. Франка було номіновано на здобуття Нобелівської премії з літератури, на його честь 1962 року м. Станіслав було перейменовано в Івано - Франківськ.Іван Франко

Номер слайду 16

Григорій Сковорода Г. Сковорода- просвітитель, гуманіст, філософ, поет, перекладач, педагог, знав десяток мов. Творчий доробок включає 17 філософських творів, 7 перекладів, збірки “Сад Божествених пісень”, “Байки Харківські”, збірка віршів для дітей.

Номер слайду 17

Спортсмени. Боксери Віталій і Володимир Кличко. Футболіст Андрій Шевченко. Стрибун Сергій Бубка

Номер слайду 18

Віталій і Володимир Кличко Кличко Віталій Володимирович— український боксер,  політик, громадський діяч, меценат, член громадської ради журналу «Євро. Атлантика», Герой України. Шестиразовий чемпіон світу з кікбоксингу. Чемпіон світу з боксу у важкій ваговій категорії . Володимир Володимирович Кличко — український професійний боксер. Олімпійський чемпіон з боксу у надважкій ваговій категорії (1996 рік). Чемпіон світу з боксу у важкій ваговій категорії.

Номер слайду 19

Андрій Шевченко Заслужений майстер спорту України з 2003. Нагороджений найвищою державною відзнакою — «Герой України». У 2003 році став першим українцем, який виграв Лігу чемпіонів. Володар «Золотого м\'яча» 2004 — призу, який вручають найкращому футболісту Європи. Тричі ставав найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів, двічі - чемпіонату Італії. Другий бомбардир за всю історію «Мілана». 

Номер слайду 20

Сергій Бубка Легкоатлет, багаторазовий чемпіон та рекордсмен світу, Європи, Олімпійських ігор. Йому належать фантастичні світові рекорди: 6,14 м на стадіоні та 6,15 м в закритому приміщенні. 

Номер слайду 21

Співаки. Володимир Івасюк. Олександр Пономарьов. Руслана

Номер слайду 22

Володимир Івасюк Відомий український композитор, співак, поет, живописець. У 1968 році він написав «Червону руту» та «Водограй». Відтоді його пісні тріумфували на багатьох конкурсах і за кордоном, звучали від Камчатки до Чорного моря. У 2009 році Івасюку було присвоєно звання Героя України (посмертно).

Номер слайду 23

Олександр Пономарьов Український співак, з 1998 року - Заслужений артист України, керівник продюсерського центру «З ранку до ночі», п′ятиразовий переможець премії «Золота Жар-Птиця», телеведучий, суддя шоу «Голос країни».

Номер слайду 24

Руслана Українська співачка, піаністка, диригент, танцюристка, продюсер, громадська діячка. Народна артистка України. Народний депутат України 5-го скликання. Переможець Пісенного конкурсу Євробачення 2004 року.

Номер слайду 25

Видатні вчені Микола Амосов. Сергій Корольов. Борис Патон

Номер слайду 26

Борис Патон Український науковець в галузі зварювальних процесів, металургії і технології металів, доктор технічних наук; навчався в Київському політехнічному інституті. З 1953 року – директор інституту електрозварювання ім. Є. О. Патона АНУ. Перший нагороджений званням Герой України. Вивчає системи керування з різноманітними кібернетичними приладами, працює над створенням зварювальних роботів.

Номер слайду 27

Микола Амосов Всесвітньо відомий лікар Микола Амосов створив фундамент вітчизняної серцево-судинної хірургії. Він зробив перше в СРСР протезування мітрального клапана серця та провів перші в Україні операції при пороках серця. До скарбниці лікаря належить і світова першість у розробці антитромботичних протезів серцевих клапанів. Пізніше подібні операції врятували десятки тисяч життів. Роботи Амосова в галузі кардіохірургії, біокібернетики, лікуванні туберкульозу визнані та використовуються на Заході, у США та Японії.

Номер слайду 28

Сергій Корольов Український вчений у галузі ракетобудування та космонавтики, коструктор, конструктор перших супутників Землі і космічних кораблів. З 1946р. Корольов працював головним конструктором балістичних ракет. З 1956 р. - керівник і головний конструктор ракетного центру, під керівництвом Корольова створено космічні апарати серій “Луна”, “Союз”.

Номер слайду 29

Вони – українці. Вони прославили свою Батьківщину.

Номер слайду 30

Знай наших!

Номер слайду 31

Макс Левчин. Вони зробили свій внесок, тепер твоя черга!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Чужинова Тетяна Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Полевська Надія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 січня 2019
Переглядів
6224
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку