Презентація "Урок - гра для 5 класу "Подорож країною Інформатика"

Про матеріал
Презентація позакласного заходу в рамках предметного тиждня з інформатики "Урок - гра "Подорож країною Інформатика"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОДОРОЖ країноюІНФОРМАТИКА

Номер слайду 2

Розгадування кросворда. Новини, повідомлення, відомості, подані в різних видах. Зрозуміла інформація, яку можна передавати і обробляти. 3. Пристрій, що передає зображення різноманітних документів через телефонні лінії. 4. Бувають усними, письмовими, у вигляді рисунків, жестів5. Пристрій, що відтворює звук чи відео6. Пристрій для обробки інформації. 7. Пристрій для фотографування. 8. Пристрій для передавання звуку на великі відстані. 9. Портативний прилад для запису усного мовлення. 10. Невеликий електронний пристрій для виконання математич­них обчислень. 11. Прилад для визначення місцезнаходження об’єкта.

Номер слайду 3

ІНФОРМАТИКА

Номер слайду 4

Перша зупинка «Розминка»Запитання для першої команди: 1. Відомості про навколишній світ та процеси, що в ньому відбува­ються, — це... 2. Прилад для обчислень — це... 3. Корисність, актуальність, достовірність, об’єктивність, повнота, зрозумілість — це... 4. Переносний комп’ютер — це... 5. Інформація сприймається людиною через...

Номер слайду 5

Перша зупинка «Розминка»Запитання для другої команди:1. Один з найдавніших обчислювальних пристроїв, який викорис­товується в наш час, — це... 2. Збирання, обробляння, передавання, поширення, збереження, захист називають... 3. Текстова, графічна, звукова, комбінована або мультимедійна інформація, умовні жести та сигнали — це... 4. Найпопулярніший пристрій для спілкування — це... 5. Інформаційні процеси передаються через канали зв’язку від джерела до...

Номер слайду 6

Зупинка «Логічна»Гра «Знайди зайве» Завдання для першої команди: 1. Два, п’ять, нуль, сума, один, дев’ять. 2. Зір, слух, нюх, інформація, дотик, смак. 3. Факс, плеєр, фотокамера, ножиці, телефон.  Завдання для другої команди 1. Арифмометр, рахівниця, калькулятор, друкарська машинка, комп’ютер. 2. Множення, видалення, віднімання, додавання, ділення. 3. Навігатор, диктофон, кінокамера, екран, ноутбук.

Номер слайду 7

{912 C8 C85-51 F0-491 E-9774-3900 AFEF0 FD7}Джерело інформації Форма подання інформаціїСпосіб сприйняття Телевізійна передача. Фотографія. Книга. Розмова по телефону Арифметичний вираз. Зупинка «Інформаційна»Заповніть таблицю.

Номер слайду 8

Може він порахувати, Може він пісні співати, Малювати і писати, Помилки перевіряти. Може він листа прийняти, З другом швидко нас зв’язати, Він багато чого може І завжди нам допоможе! _____________ Хто хоче щось запам’ятати — В блокнот свій може записати. Комп’ютер теж немов блокнот — Не має з пам’яттю турбот. — А як називають комп’ютер-блокнот? ____________Зупинка «Поетична»

Номер слайду 9

Зупинка «Літературна»Скласти прислів’я

Номер слайду 10

1. З поданого переліку виберіть пристрої для роботи з даними: 1) комп’ютер; екран; диктофон; мобільний телефон; мікрофон; факс;2) вентилятор; плеєр; калькулятор; ноутбук; блок живлення; кінокамера.  2. З поданого переліку виберіть властивості інформації: 1) актуальність; глибина; швидкість передавання; зрозумілість; якість; 2) висота; достовірність; ширина; повнота; довжина; об’єктивність. Зупинка «Кмітлива»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Скласти пазли

Номер слайду 13

Дякую за гру!!!

pptx
Додав(-ла)
Kovalova Liudmyla
Додано
11 березня 2021
Переглядів
2084
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку