Презентація уроку №20. Упевнена поведінка.

Про матеріал

Впевнена поведінка дозволяє людині без зайвого занепокоєння відстоювати свої інтереси, вільно висловлювати свої почуття і не обмежувати при цьому права інших. Можливість діяти впевнено сприяє зростанню почуття самоповаги.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Упевнена поведінка

Номер слайду 2

Продовжіть фразу: «Я почуваюся не досить упевнено у таких ситуаціях...»

Номер слайду 3

1. Як називають тих, хто демонструє пасивність: нездатний захистити себе, слабкий, невдаха, ...?Назвіть, які ще є вербальні і невербальні ознаки пасивної поведінки:положення тіла: плечі опущені, ...міміка: жалісний погляд, ...жести: благальні, захисні, ...голос: тихий, несміливий, ...слова: увесь час виправдовується, ...

Номер слайду 4

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A} Пасивний. Агресивний Упевненийположення тіла   міміка   жести   голос   слова   

Номер слайду 5

Об’єднайтесь у чотири групи . Встановіть відповідність. Що є ознаками: пасивної, 2) агресивної, 3) упевненої, 4) гідної поведінки?

Номер слайду 6

Група 1а) цінує себе, не цінує інших;б) цінує себе й інших;в) цінує інших, але не себе.

Номер слайду 7

Група 2а) увесь час вибачається;б) поводиться зверхньо;в) поводиться упевнено, але не самовпевнено.

Номер слайду 8

Група 3а) дозволяє іншим вирішувати за себе;б) приймає рішення шляхом переговорів;в) приймає рішення тільки у власних інтересах.

Номер слайду 9

Група 4а) з ним дружать, його поважають;б) його не люблять, бояться, стороняться;в) на нього не зважають, його зневажають.

Номер слайду 10

Впевнена поведінка дозволяє людині без зайвого занепокоєння відстоювати свої інтереси, вільно висловлювати свої почуття і не обмежувати при цьому права інших. Можливість діяти впевнено сприяє зростанню почуття самоповаги.

Номер слайду 11

Для якої поведінки характерні почуття:1) повага до себе, упевненість, задоволення;2) злість, гнів, відчуженість, почуття провини, страх помсти;3) безпорадність, образа, тривога, приниження? До якої поведінки закликає «золоте правило моральності»: «Стався до інших так, як ти хочеш, щоб вони ставилися до тебе»?

Номер слайду 12

Домашнє завдання1. Опрацювати § 20

pptx
Додано
27 січня 2019
Переглядів
13499
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку