Презентація. "Вади розвитку їх корекція."

Про матеріал

виховувати відповідальне ставлення до живих організмів, особливу увагу надавати беззахисним мутантам, виховувати вміння працювати в групах та самостійно.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Визначення. Вади розвитку — це природжені відхилення за межі нормальних варіантів у анатомічній будові (формі, розмірах, числі) тканин та органів людини, які здебільшого супроводжуються порушеннями їх функцій чи навіть загрожують життєздатності організму. Вивчення походження та патології вад складає окрему дисципліну медичної науки — тератологію (з грецьк. teratos — чудовисько, logos — поняття, вчення). Діагностування вад розвитку людини та їх корегування

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Класифікація відповідно до анатомофізіологічного поділу організму : вади ЦНС, вади органів травного каналу, вади сечовидільної системи, вади обличчя, вади шкіри, тощо.

Номер слайду 4

За локалізацією в організмі вади можуть бути поділені на такі види:зовнішні;внутрішні;комбіновані, чи змішані

Номер слайду 5

Деякі порушення процесів розвитку тканин і органів, які призводять до вад розвитку в людини

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Деякі порушення процесів розвитку тканин і органів

Номер слайду 8

Атавізми

Номер слайду 9

Для діагностування вад розвитку використовують практично всі методи, відомі сучасній медицині. Це і класичне візуальне обстеження, і рентген, і ультразвукова діагностика, і ядерно-магнітний резонанс. Використовують також біохімічні й молекулярно-генетичні методи. Їх можна застосовувати й на стадії ембріонального розвитку.

Номер слайду 10

Причини виникнення вад розвитку. Усі численні чинники вад розвитку можна розділити на дві групи — ендогенні й екзогенні. До групи ендогенних чинників належать мутації спадкових структур. Групу екзогенних чинників складають фізичні, хімічні та біологічні. При вживанні алкоголю значно зростає ризик народження дітей з вродженими аномаліями розвитку. Частина таких аномалій покалічить не лише дитину, але і її майбутніх дітей. А частина аномалій себе не проявить деякий час, проте одного разу абсолютно несподівано проявиться у нащадків, можливо навіть через  покоління.

Номер слайду 11

Екзогенні чинники вад розвитку людини

Номер слайду 12

Крім того, до вад розвитку можуть призвести неіфекційні захворювання матері, які супроводжуються розвитком у неї гіпоксемії, зумовлюючи гіпоксію плода. Парціальні форми голодування, зокрема дефіцит амінокислот і білків, вітамінів, також можуть бути причиною розвитку вад, особливо нервової системи.

Номер слайду 13

Слід зазначити, що хоча вади розвитку можуть виникати протягом усього внутрішньоутробного періоду, найчастіше вони утворюються в так звані критичні періоди, коли зародок дуже чутливий до шкідливих агентів середовища. Передусім, це перші шість тижнів ембріогенезу (вади кінця другого тижня цього періоду несумісні з життям; вади, що виникають на третьому-шостому тижнях, переважно сумісні з життям).

Номер слайду 14

Сьогодні народження 60% всіх дітей, які страждають на комплекс неповно цінностей результат нездорового способу життя. Якщо жінка хоче бачити своїх дітей здоровими, вона повинна відмовитися від шкідливих звичок.

pptx
Додано
10 грудня 2018
Переглядів
5432
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку