Презентація "Венеричні захворювання і їх профілактика"

Про матеріал
Матеріал виховної години, допоможе класному керівнику розповісти учням, як потрібно слідкувати за своїм особистим статевим життям (якщо воно уже є), та які правила особистої гігієни будуть протидіяти можливому зараженню венеричними хворобами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Венеричні захворюванняІ їх профілактика. Підготувала: Полеховська М.І.

Номер слайду 2

Незважаючи на великі можливості сучасної медицини, венеричні захворювання залишаються однією з важливих соціально-медичних проблем. Більшість з цих інфекцій важко піддаються лікуванню, швидко поширюються, призводять до вираженої симптоматики і часто до системного ураження організму (при хламідіозі, наприклад, виникає реактивний артрит, а при сифілісі уражається нервова система).

Номер слайду 3

ІПСШ – інфекції, що передаються статевим шляхом Інфекції, що передаються статевим шляхом (в літературі широко використовується скорочення ІПСШ) – це досить різноманітна група захворювань, в основі виникнення яких лежить інфекційний агент (вірус, найпростіше чи бактерія), які передаються переважно, чи в тому числі, статевим шляхом

Номер слайду 4

Слід розуміти, що деякі захворювання передаються статевим шляхом не так швидко і легко, як здається. Та ж ВІЛ інфекція при одноразовому незахищеному статевому контакті практично не передається (ймовірність заразитися становить всього 1-2%), а при постійних незахищених статевих контактах з ВІЛ-інфікованим – близько 10-20%. У той же час сифіліс, хламідіоз і ряд інших ЗПСШ передаються дуже легко і швидко, тому для попередження їх виникнення дуже важливо дотримувати рекомендацій по профілактиці венеричних захворювань. Профілактика венеричних захворювань

Номер слайду 5

Вступай в половий контакт з провіреним (постійним) партнером!Використовуй власні предмети гігієни особисто!Не забувай про гігієну!

Номер слайду 6

Методи профілактики ЗПСШОбмеження статевих стосунків. Регулярне обстеження. Використання презервативів

Номер слайду 7

Обмеження статевих контактів. Безладні статеві зв'язки – головна причина інфекцій, які передаються статевим шляхом. Один статевий партнер, в якому ви впевнені – найкращий спосіб позбавити себе від зайвих проблем зі здоров'ям.

Номер слайду 8

Регулярне обстеження. Навіть якщо ви повністю впевнені у своєму статевому партнері, виключати виникнення ІПСШ не можна ніколи, саме тому слід регулярно проходити обстеження. Краще, якщо ви здасте аналізи разом зі своїм партнером в один і той же день, в одній клініці.

Номер слайду 9

Використання презервативів Оральні контрацептиви і внутрішньоматкові спіралі – це хороші методи контрацепції, але це не спосіб уберегтися від інфекцій, які передаються статевим шляхом. Презервативи в цьому плані – краще рішення, але варто пам'ятати, що навіть вони не здатні вберегти вас від інфекції на 100%.

Номер слайду 10

Для профілактики ВІЛ інфекції слід використовувати всі методи профілактики венеричних захворювань, які були описані вище. У той же час вам слід пам'ятати, що вірус імунодефіциту людини частіше передається через кров (при проведенні медичних втручань, в салонах краси, при лікуванні у стоматолога або при вторинному використанні медичного інструменту).

Номер слайду 11

Профілактика ВІЛ-інфекції

Номер слайду 12

Будьте здорові!

pptx
Додано
16 січня 2021
Переглядів
3521
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку