Презентація "Вербові котики"

Про матеріал
Презентація до заняття з Художньо-мовленнєвої діяльності, заучування вірша Андрія Мястківського "Котики-воркотики" (використання мнемотехніки) з елементами екологічного виховання для дітей середнього дошкільного віку в ЗДО
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вербові котики. Середній вік. Художньо-мовленнєва діяльність

Номер слайду 2

Тане сніг, течуть струмки,Ожива травичка,I до сонця гiлочки. Простяга вербичкаІ м’якенькi, як пушок,Нiжнi, як шовкові,Ясно дивляться з гілок. Котики вербові. Катерина Перелісна

Номер слайду 3

Квітуча верба — віщунка скорої весни. «Зацвіла верба – весна прийшла», – кажуть у народі. Саме тому ця улюблена українцями рослина є символом молодості, оновлення та пробудження природи від зимового сну.

Номер слайду 4

Як розпускається це деревце навесні? Вже наприкінці березня — на початку квітня на ньому з’являються великі квіткові бруньки, які виглядають дуже гарно. Коли плівочка, що покриває їх, лопається, з’являється сірувато-білий пухнастий клубочок, схожий на маленького котика.

Номер слайду 5

Підійдіть до верби ще раз за кілька днів, коли вона зацвіте своїм запашним жовтим цвітом, послухайте діловий гул бджіл, які вирвалися з вулика після довгої зимівлі і збирають перший пилок та нектар.

Номер слайду 6

Тішать око сірі пухнасті котики вербові. Торкнешся їх, а враження, що вони ось-ось замуркочуть до тебе, схочуть розповісти про щось приємне, повідати якісь таємниці, невідомі нам, людям, попросять молочка..

Номер слайду 7

Андрій М'ястківський «Котики-воркотики»

Номер слайду 8

Котики-воркотики. Всілися рядком.

Номер слайду 9

Поїть сонце котиків. Теплим молоком.

Номер слайду 10

Котики-воркотики. В мене на вікні,

Номер слайду 11

Котики-воркотики,Гості весняні.

Номер слайду 12

Не глядить на котиків Лиш вусатий кіт,

Номер слайду 13

Мабуть зна, що котики -То вербовий цвіт.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

До побачення!

pptx
Додано
5 червня 2023
Переглядів
808
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку