Презентація " Від поля до столу". Матеріал до Всесвітнього дня хліба, що відзначають щорічно 16 жовтня. Можна використати на годинах спілкування, на уроках Я досліджую світ.
Ми не уявляємо свого столу без запашного хліба. Перш , ніж потрапити до столу, хліб проходить довгий шлях. В нього вклали багато клопіткої праці люди різних професій.
Номер слайду 3
На полі вирощують пшеницю для білого хліба, жито для чорного
Номер слайду 4
Зернятка саджають на початку осені, а дозрівають вони аж на наступне літо
Номер слайду 5
Після дозрівання косять колоски спеціальною технікою – комбайнами
Номер слайду 6
Потім його треба подрібнити на борошно. Це роблять на млинах.
Номер слайду 7
Борошно просівають, відвозять на хлібозавод, де замішують тісто і випікають у величезних грубках.
Номер слайду 8
Спеціальними машинами розвозять хліб по магазинах
Номер слайду 9
Ставлення до хліба в українців особливев багатьох наших звичаях є хліб
Номер слайду 10
У хліб вкладено багато праці бережно ставтеся до хліба !!!