Презентація "Види мережевих атак"

Про матеріал
Презентація з теми "Види мережевих атак" для уроку інформатики 10 класу. У неї міститься поняття мережевих атак, їх види та засоби захисту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види мережевих атак

Номер слайду 2

План. Визначення про мережеву атаку. Класифікація мережевих атак. Види мережевих атак та захист від них. DDo. S-атака. Троян. Мережеві хробаки. Спам

Номер слайду 3

Мережева атака — це певна дія, що здійснюється з метою отримання контролю над будь-якою локальної або віддаленої обчислювальною системою або комп’ютером. Атака може також передбачати підвищення прав акаунта в певній мережі, дестабілізацію цієї мережі, а також отримання особистих даних людей.

Номер слайду 4

Класифікація атак. Вплив на мережупасивнийактивний. Ціль. Порушення функціонув ання, цілісності, конфіденці йностіЗворотний звʼязок з обʼєктомактуальна інформація про стан об’єкта (дані)Умова атакиатака без умовиза настання певної дії на стороні об’ єкта. Розташування субʼєкта атаки щодо обʼєктарізні сегменти мережіодин сегмент мережі

Номер слайду 5

Види мережевих атакатаки задля відмови в обслуговуванні (DDo. S-атаки)перехоплення та перенаправлення трафікувпровадження в комʼютери шкідливих програмтроянимережеві хробакивірусишпигунські програмиспам

Номер слайду 6

DDo. S-атаки. DDo. S-атаки - розподілені атаки на відмову в обслуговуванні, спрямовані на веб-сайти й сервери, здійснюються з метою порушення роботи мережевих служб. Під час DDo. S-атак зловмисники намагаються вичерпати ресурси програми. Вони наповнюють сайт фальшивим трафіком, що призводить до погіршення роботи або повного його відключення.

Номер слайду 7

Види захисту від DDo. S-атак. Зменшення зон, доступних для атаки. План масштабування (надмірна пропускна здатність й обсяг обчислюваних ресурсів)Моніторинг

Номер слайду 8

Троян. Троян (троянське забезпечення) - різновид шпигунського програмного забезпечення, яке маскується під інщу програму. На відміну вірусів та мережевих хробаків, розповсюджується людьми. Захист від троянуперіодично оновлюваний антивірусзавжди включений брандмауеррегулярно обновлювана операційна системавикористання інформації тільки з перевірених джерелзаборона на перехід на сумнівні сайтивикористання різних паролів для сервісів адреси сайтів, де є обліковий запис з цінними даними, краще вводити вручну

Номер слайду 9

Мережеві хробаки. Мережевий хробак - це програма-вірус зі шкідливим кодом, яка атакує комп’ютери в мережі та поширюється через неї. Активний мережевий червʼяк може знижувати продуктивність пристрою жертви, видаляти файли або навіть вимикати певні програми. Головною особливістю є те, що він поширюється не тільки по всьому комп’ютеру, але й автоматично розсилає свої копії електронною поштою.

Номер слайду 10

Захист від мережевих хробаківне відкривати листи від невідомих відправників з дивними темами і вкладеними файлами з расшіреніем.exe. користуватися надійними поштовими системами, які самі фільтрують підозрілі повідомлення. відмовитися від скачування нелегального контенту на сумнівних сайтах.бути обережними з торрентами. додатково перевіряти знімні носії, які підключаються до вашого комп'ютера.

Номер слайду 11

Спам. Спам — це небажані повідомлення у будь-якій формі, які надсилаються у великій кількості. Найчастіше спам надсилається у формі комерційних електронних листів, надісланих на велику кількість адрес, а також через миттєві та текстові повідомлення (SMS), соціальні медіа або навіть голосову пошту.

Номер слайду 12

Захист від спаму обачливо розповсюджуйте адресу своєї електронної пошти за необхідності використовуйте одноразові електронні адреси. Або зареєструйте кілька адрес під різні потреби не відповідайте на спам, в жодному разі не відкривайте посилань і вкладень, що надходять зі спамом. використовуйте антивірусне програмне забезпечення, яке має функцію розширеного захисту від спаму.

Номер слайду 13

Висновок. Сьогодні ми дізналися, що таке мережева атака, визначили класифікацію та види мережевих атак, розглянули найпоширеніші види атак та захист від них.

pptx
Додано
24 січня
Переглядів
1999
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку