Презентація"Види самостійних газових розрядів"

Про матеріал
Презентація до уроку фізики у 8 класі з теми"Види самостійних газових розрядів"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види самойстійних газових розрядів. Робота учениці 4(8)-Б класу КУ Сумська гімназія №1 Буркотенко КсеніїВчитель фізики Казбан Т. Л.

Номер слайду 2

Іскровий розряд. Перший вид самостійних газових розрядів - це іскровий розряд. Прикладом іскрового розряду в природі є блискавка. У газорозрядних трубках при низькому тиску. Якщо джерело струму не здатний підтримувати самостійний електричний розряд протягом тривалого часу, то спостерігається форма самостійного розряду, звана іскровим розрядом. У техніці іскровий розряд використовують, наприклад, у свічках запалювання бензинових двигунів, для обробляння особливо міцних металів. Прикладом грандіозного іскрового розряду в природі є блискавка.

Номер слайду 3

Тліючий розряд. Тліючий розряд - це самостійний електричний розряд в газі з холодним катодом, який емітує електрони в результаті холодної емісії, головним чином внаслідок бомбардування його поверхні позитивними іонами. Тліючий розряд формується, як правило, при низькому тиску газу та малому струмі. При збільшенні проходить струму перетворюється в дуговий розряд.

Номер слайду 4

Тліючий розряд використовують у лампах денного світла, стабілізаторах напруги, катодному розпиленні матеріалів, рекламних газорозрядних трубках.

Номер слайду 5

Дуговий розряд. Дуговий розряд — вид самостійного газового розряду, який виникає за високої температури між електродами, розведеними на невелику відстань і супроводжується яскравим світінням у формі дуги.

Номер слайду 6

Де використовується дуговий розряд?Дуговий розряд використовується при зварюванні й різанні матеріалів, в електричних печах, дугових лампах тощо.

Номер слайду 7

Коронний розряд. Коронний розряд — тип газового розряду, що виникає в сильних неоднорідних електричних полях навколо електродів із великою кривиною в газах із доволі високою густиною.

Номер слайду 8

Де використовується коронний розряд? Коронний розряд використовується в фільтрах, які служать для очищення промислових газів від частинок пилу й диму.

Номер слайду 9

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 8 клас, Презентації
Додано
15 червня 2023
Переглядів
3492
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку