Вплив електричного струму на організм людини

Про матеріал
Вплив електричного струму на організм людини. Види енергії. Особливості впливу електричного струму на організм людини. Якою може бути дія електричного струму на організм людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВПЛИВ ЕЛЕКТРИЧНОГО СТРУМУ НА ОРГАНІЗМ ЛЮДИНИ

Номер слайду 2

Всі ми знаємо, що дія електричного струму на організм людини може мати досить небезпечні наслідки. Водночас електрошок використовують в медицині. Ось, що вам треба знати про те, як електричний струм впливає на людей.

Номер слайду 3

Електрична енергія широко використовується в промисловості, та транспорті, в сільському господарстві, побуті. Широке і різноманітне застосування електричної енергії пояснюється її таким ознакам:

Номер слайду 4

Електричну енергію можна отримати з інших видів енергії: механічної, теплової, ядерної, хімічної, променевої;

Номер слайду 5

Велика кількість електричної енергії зі швидкістю світла за відносно малих втрат передається на величезні відстані. У наш час діють лінії електропередачі, довжиною більше тисячі кілометрів;

Номер слайду 6

ОСОБЛИВОСТІ ВПЛИВУ ЕЛЕКТРИЧНОГО СТРУМУ НА ОРГАНІЗМ ЛЮДИНИ. Електричний струм, проходячи через тіло людини, зумовлює перетворення поглинутої організмом електричної енергії в інші види і спричиняє термічну, електролітичну, і біологічну дію. 

Номер слайду 7

ТЕРМІЧНАдія струму виявляється в опіках окремих ділянок тіла, ураженні внаслідок високої температури кровоносних судин, нервових клітин, серця, мозку, що призводить до серйозних функ­ціональних розладів. ЕЛЕКТРОЛІТИЧНА дія струму виявляється в розкладанні органіч­них рідин, в тому числі крові, що призводить до значних порушень їх фізико-хімічного складу. БІОЛОГІЧНА дія струму виявляється у подразненні й збудженні живої тканини організму, що супроводжується мимовільним ско­роченням м'язів.

Номер слайду 8

ЯКОЮ МОЖЕ БУТИ ДІЯ ЕЛЕКТИЧНОГО СТРУМУ НА ОРГАНІЗМ ЛЮДИНИ: Струм, що протікає через серце, викликає фібриляцію серця. Струм, що протікає через м’язи, викликає скорочення м’язів.  Струм, що протікає через мозок, викликає втрату свідомості та захоплення.  У багатьох випадках ураження організму електричним струмом спричиняє смерть.

Номер слайду 9

ДІЯ ЕЛЕКТРИЧНОГО СТРУМУ НА ОРГАНІЗМ ЛЮДИНИ: ПРОФІЛАКТИКАНавчання щодо обережного поводження з електроенергією та правил безпеки на робочому місці має вирішальне значення для запобігання травм від ураження електричним струмом. Будь-який електричний прилад, який може торкатися тіла, може загрожувати життю і повинен бути належним чином заземлений та захищений. Дія електичного струму на організм людини може мати дуже загрозливий характер для здоровя. Проте захистити нас від цього можуть знання та обережність.

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 8 клас, Презентації
Додано
30 червня 2023
Переглядів
1238
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку