Презентація "Види теплопередачі.Кількість теплоти"

Про матеріал
Методична розробка, яка може бути використана на уроці фізики при вивченні розділу "Теплові явища"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-гра“Види теплопередачі. Кількість теплоти”

Номер слайду 2

Щоб досягти мети,треба наздоганяти тих,хто попереду,а не чекати тих,хто позаду. Арістотель. Епіграф уроку:

Номер слайду 3

Дерево сподівань

Номер слайду 4

Конкурс аматорів кросвордів

Номер слайду 5

1. Одиниця вимірювання енергії2. Процес,під час якого тіло віддає енергію3. Спосіб зміни внутрішньої енергії4. Змішані речовини5. Одиниця вимірювання кількості теплоти,якою користувались здавна6. Одиниця температури в СІ

Номер слайду 6

1. Випаровування твердих тіл2. Один з видів температурних шкал3. Основна одиниця температури в СІ4. Речовина з питомою теплоємністю 4200 ДЖ/кг*с5. Теплообмін в результаті переносу речовини6. Конвекційний потік

Номер слайду 7

Англійський фізик. Праці присвячені електромагнетизму, теплоті, закону збереження енергії. В 1841 році встановив залежність кількості теплоти, що виділяється в провіднику при проходженні струму, від інших фізичних величин. Джоуль Джеймс-Прескотт (1818-1889)

Номер слайду 8

Ломоносов Михайло Васильович (1711 р)Михайло Васильович є одним із основоположників кінетичної теорії теплоти газів,автором закону збереження енергії і руху. Вперше передбачив існування абсолютного нуля температури. Першим пояснив людям, звідки береться тепло ,як утворюється дощ , що таке планети и комети, як з’являється північне сяйво. Заснував перший в Росії університет.

Номер слайду 9

Спробуй поясни!

Номер слайду 10

1. Хлопчик намалював пташку спочатку влітку,а потім взимку. Який малюнок відображає зиму?2. Чому радіатор водяного опалення ставлять під вікнами?3. Чи гріє шуба?4. Завдяки якому виду теплопередачі грієтесь біля багаття?5. На якій підставці краще тримати посуд з млинцями,щоб зберегти їх довше гарячими?6. Чим довше користуватись чайником,тим повільніше закипає в ньому вода. Чому?7. Чим можна пояснити,що деякі види птахів (тетереви,глухарі) зариваються в сніжні замети і проводять там іноді кілька діб?8. Чим краще брати гарячу сковорідку:сухою чи вологою ганчіркою?9. Чи можливе у вакуумі поширення теплоти за допомогою конвекції?10. Чому крила літаків фарбують сріблястою фарбою?

Номер слайду 11

Екологічна хвилинка

Номер слайду 12

Думаю, всі ви хочете жити в чистій, красивій країні, в комфортних умовах без впливу на життя природних катаклізмів . Тому ми повинні створити добрі взаємостосунки з Природою і Планетою. Вони нам відплатять добром. Давайте об’єднаємо сили заради відмінних умов життя, для всього живого на планеті. З цією метою 16 квітня 2011 року по всій Україні відбудеться соціально-екологічна акція «Зробимо Україну чистою!», під час якої організатори планують зібрати небайдужих для прибирання зелених зон і місць відпочинку від сміття. “Наша мета, – говорять ініціатори акції, – не просто прибрати країну, ми хочемо виховати в українців необхідність жити у чистому просторі та не засмічувати його, збільшити кількість тих, котрі шанують чистоту, красу і порядок і дбають про довкілля». 

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Час розкладу сміття. Папір – 2-5 місяців. Апельсинова шкірка – 6 місяців. Коробка з-під молока – 5 років. Пінопласт – 80 років. Пластикова пляшка – …?

Номер слайду 15

Логічні пари1. Формула кількості теплоти необхідної для нагрівання.2. Теплопровідність шляхом конвекції може відбуватись…3. Питома теплоємність якої речовини 880 Дж/кг*с4. Формула питомої теплоємності речовини.5. Питома теплоємність якої речовини 230 Дж/кг*с6. Випромінювання може відбуватись у…Н. Q = cm(t2 – t1)Л. олово. О. С=Q/m*(t1-t2)К. цегла. И. вакууміІ. рідкому,газоподібному

Номер слайду 16

2. Яка кількість теплоти потрібна для нагрівання води в басейні від 12*с до 24*С, якщо довжина басейну 100 м, ширина 8м, глибина 1,5 м?(60480000000 ДЖ)1. Розрахуйте кількість теплоти,необхідну для нагрівання алюмінієвої ложки масою 50 г від 20* до 80*С .(2760 ДЖ).

Номер слайду 17

Конкурс “Чудес не буває”

Номер слайду 18

Конкурс “ Пошук ”

pptx
Додано
2 березня 2021
Переглядів
489
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку