Презентація "Види термометрів", 8 клас

Про матеріал
В даній презентаії учень представляє міні-проект по темі: "Види термометрів" про види термометрів: рідинні, газові, електричні, механічні, оптичні та їх значення в житті людини, яку можна показати при вивченні теми "Теплові явища" у 8 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міні – проект з фізики по темі: “Види термометрів.” Підготував: Учень 8 класу Котов Микола Вчитель: Хорошун Н. В.

Номер слайду 2

Ключове питання: Які є види термометрів?Чи потрібні вони людині?

Номер слайду 3

Види термометрів Значення термометрів в житті людини

Номер слайду 4

Змістовні питання Рідинні термометри Механічні термометри

Номер слайду 5

Змістовні питання Газовий термометр. Оптичний пірометр Електронний та електро- контактний термометр

Номер слайду 6

Рідинні термометри Рідинні термометри засновані на залежності зміни об'єму рідини, яка залита в термометр (звичайно це спирт або ртуть), від зміни температури.

Номер слайду 7

Механічні термометри Термометри цього типу працюють за тим же принципом, що і рідинні, але як датчик використовується металева спіраль або стрічка з біметала.

Номер слайду 8

Газовий термометр Принцип роботи газового термометра полягає в тому, що тиск газу за постійного об'єму зростає зі збільшенням температури. Певну кількість газу поміщають у контейнер постійного об'єму і його тиск вимірюють приладом.

Номер слайду 9

Електричний термометр Принцип роботи електричних термометрів ґрунтується на зміні опору провідника при зміні температури довкілля. У електричних термометрах широкого діапазону температур використовується термопара (контакт між металами з різною електронегативністю створює контактну різницю потенціалів, залежну від температури). Термометри опору так само, як і термоелектричні, самостійно не застосовують — їх використовують у комплекті з вторинними вимірювальними пристроями, для підключення до яких термометр оснащений вивідними контактами.

Номер слайду 10

Оптичний пірометр Для вимірювання дуже високих температур застосовують оптичний пірометр. Він вимірює інтенсивність випромінювання розжареної до білого чи до червоного речовини. Інструмент не торкається гарячої речовини, тому оптичний пірометр можна використовувати за температур, які б зруйнували більшість інших термометрів.

Номер слайду 11

Електроконтактний термометр Термометр призначений для підтримки будь-якої температури в межах робочої шкали в різних установках. Працює в ланцюгах постійного і змінного струму . Електричне навантаження, що допускається при напрузі на контактах не більш 220 В.

Номер слайду 12

Значення термометрів в житті людини Вимірювання температури тіла Використання на лабораторних та практичних роботах Вимірювання кімнатної температури Вимірювання температури в опалювальних системах

Номер слайду 13

Використання термометрів

ppt
Додано
23 квітня 2020
Переглядів
8520
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку