Презентація "Види взуття, їх призначення"

Про матеріал
Презентація складена відповідно до "Програми з корекційно-розвиткової роботи «Соціально-побутове орієнтування» для 5-10 класів спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей з інтелектуальними порушеннями (авт. Остапенко Л. І., Тарновська Л. І.). Тема уроку "Види взуття, їх призначення. Догляд за взуттям в залежності від матеріалів, з яких його виготовлено: сушіння, чищення. Засоби догляду за взуттям". Презентація знайомить учнів 5 класу спеціальної школи з видами взуття, як розрізняти взуття залежно від їх призначення (повсякденний, вятковий, спортивний).Уточнення та збагачення словника лексикою, що позначає назву взуття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

5 КЛАС СПОВиди взуття, їх призначення. Догляд за взуттям в залежності від матеріалів, з яких його виготовлено: сушіння, чищення. Засоби догляду за взуттям. КОРЕКЦІЙНИЙ ПЕДАГОГ НОВОЖЕЛАНІВСЬКОЇ СШ№39 ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ: МАКУХ І. В.

Номер слайду 2

Взуття́ — виріб, створений для захисту ніг. Застосовується насамперед для теплового і механічного захисту ніг.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Доглядза взуттям1. Очищення взуття. Знімати і взувати туфлі потрібно акуратно і дбайливо. Перш ніж зняти або надіти взуття, розстібніть або звільніть всі застібки і кріплення, так щоб нога входила-виходила без будь-яких проблем. Не знімайте взуття, наступаючи носком одного черевика на задник іншого! Не надягайте взуття, натягуючи її за задник або халяви – використовуйте для цього спеціальний ріжок або ложку для взуття. Очищайте взуття відразу, по приходу додому. Не давайте бруду і пилу вбратися. Давайте взуття, як слід висохнути! Після того як ви видалили з взуття бруд і пил, дайте їй висохнути. Наносити всі засоби можна тільки на повністю висохлу взуття! 2. Сушка взуття. Сушити будь-яке взуття потрібно в добре провітрюваному місці. Сушка в прохолодному місці краще, ніж сушка в жаркому і сухому приміщенні. Зберігайте взуття в коробках і по-можл. Зберігайте в них вологопоглиначі. Прибирати на зберігання можна тільки добре просушене взуття. Намагайтеся зберігати взуття на колодках або іншому формотримачі. Якщо Ви зберігаєте взуття відкритим, наприклад, в гардеробній кімнаті – намагайтеся не допускати скупчення пилу.

Номер слайду 8

Чого не можна робити ніколи. Сушити взуття поблизу нагрівальних приладів. Не варто виставляти взуття і під прямі сонячні промені. Одягати мокру, або погано просохла взуття. У кращому випадку – взуття розтягнеться. У гіршому – втратить форму. Крім того, мокра взуття – вірний засіб заробити мозолі і/або застуду. Використовувати для очищення і полірування губки, просочені силіконом

Номер слайду 9

Відгадай загадки: У домівці їх взувають, Біля ліжечка знімають. _______________ Захищає наші ноги, Не поранять їх дороги! _______________ Влітку тепло, влітку гарно, Не сиджу я вдома марно, Вже взуваю я на ніжки. Дві веселі ... ______________ В них забив я перший гол, В них я граю у футбол, Бо вони не для домівки, Називаються ... ______________ Є взуття і спеціальне, Не просте, а танцювальне, Бо для танців, не для стежки, А зоветься воно ... ______________ Два чудові ... ______________ Щоб не мерзли взимку ніжки, Одягаю я панчішки, А гуляти до ріки, Я взуваю ... _______________ Коли вдома я буваю, То на ніжки їх взуваю, Не ходжу у них на танці, Це зручні, м'якенькі ... _______________

Номер слайду 10

Дайте відповіді на запитання: Що таке взуття?Які види взуття за призначенням ви знаєте?Які види взуття за матеріалом виготовлення ви знаєте?Назвіть предмети догляду за взуттям.

pptx
Додано
22 січня
Переглядів
726
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку