Презентація "Сезонний одяг. Готування сезонного одягу до зберігання"

Про матеріал
Презентація складено відповідно до "Програми з корекційно-розвиткової роботи «Соціально-побутове орієнтування» для 5-10 класів спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей з інтелектуальними порушеннями" (авт. Остапенко Л. І., Тарновська Л. І.). Тема уроку: "Сезонний одяг. Готування сезонного одягу до зберігання". Матеріал дає можливість учням 5 класу спеціальної школи частково орієнтуєтуватися у сезонному одязі, знайомить з правилами зберігання одягу. Уточнення та збагачення словника лексикою, що позначає назву одягу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

5 КЛАССПОСезонний одяг. Готування сезонного одягу до зберігання. КОРЕКЦІЙНИЙ ПЕДАГОГ НОВОЖЕЛАНІВСЬКОЇ СШ№39 ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ: МАКУХ І. В.

Номер слайду 2

За сезонами одяг поділяється на:літній;зимовий;демісезонний (весняно-осінній)

Номер слайду 3

Одяг, який ви не будете носити протягом наступних місяців, потребує особливого підходу. Перш ніж пакувати його на сезон, необхідно провести кілька важливих етапів підготовки.потрібно ретельно очистити одяг. Можливі плями, забруднення, або залишки їжі можуть привабити шкідливих комах. Отже, перед тим як складати одяг, переконайтеся, що він чистий.не забудьте про ремонт одягу. Якщо на одязі є дірки або інші пошкодження, варто їх відремонтувати перед зберіганням. Це допоможе уникнути подальших проблем з одягом, коли ви знову захочете його носити.під час підготовки до зберігання не забувайте добре висушити свій одяг. Вологий одяг може стати джерелом плісняви та бактерій, що можуть пошкодити тканину.

Номер слайду 4

4) вибір місця для зберігання. Одяг вимагає сухого, прохолодного та темного місця для зберігання. Світло може викликати вигоряння, а висока вологість – з’явлення плісняви. Ви можете зберігати свій одяг у спеціально призначених для цього контейнерах або коробках. Ідеально підходять контейнери з твердого пластику, оскільки вони забезпечують найкращий захист від зовнішнього середовища. Шафи для одягу повинні бути сухими, чистими та прохолодними. На плічках розміщаються піджаки, сорочки, блузки. Для спідниць і брюк знадобляться спеціальні вішаки з гачками, фіксаторами-зажимами, які не будуть м'яти вироби. Трикотажні кофти, вовняні гольфи, пуловери краще зберігати в складеному вигляді, щоб не розтягувати матеріал. Футболки та майки теж можна розмістити на полицях.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

При складанні одягу не робіть його занадто щільним. Це може призвести до зминання і пошкодження тканини. Завжди складайте одяг від найважчого до найлегшого. Наприклад, джинси повинні лежати знизу, а тонкі блузи – зверху. Для зберігання верхнього одягу краще використовуйте вішалки. Це допоможе зберегти форму виробу.

Номер слайду 7

Дайте відповіді на запитання: Що потребує одяг, який не буде носитися протягом наступних місяців?Перед тим, як спакувати одяг, що по-перше треба з ним зробити?Де можна зберігати одяг?Які повинні бути шафи для зберігання одягу?Як можна захистити одяг від шкідників?

pptx
Додано
22 січня
Переглядів
156
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку