Презентація "Відкриття, які прославили Україну на весь світ".

Про матеріал
Презентація містить підбірку матеріалу про наших співвітчизників, які прославили батьківщину своїми надбаннями. Інформацію можна використати під час години спілкування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відкриття, які прославили Україну на весь світ

Номер слайду 2

Нашого цвіту по всьому світу. Тисячі українців були змушені шукати кращої долі за кордоном. Але навіть у чужих країнах вони пам'ятали про своє походження та змогли вразити світ своїм талантом. Українці займали важливі державні посади у чужих країнах, підкоряли космос та високу моду, знімалися у найкращих фільмах та робили важливі наукові відкриття для людства.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Володимир Хавкін. Мільйони людей у всьому світі завдячують   Володимирові Хавкіну життям. Виходець з Бердянська винайшов вакцину проти холери та чуми. Найдовше жив бактеріолог в Індії – 22 роки, рятував країну від епідемії. За 40 років понад 35 мільйонів осіб вбереглось від страшної хвороби. В Індії Володимира почали сприймати як божество, преса нарекла «благодійником людства».

Номер слайду 6

Ігор Сікорський. Народився майбутній геній у Києві. Перше світове визнання він здобув у 24 роки — його літак “Ілля Муромець” став рекордсменом у вантажопідйомності. Згодом авіаконструктор подався у США, де відкрив власну компанію — Sicorski Air Engineering. Його гелікоптери використовували Збройні сили США. І саме “пташки” українського інженера першими в історії перелетіли Атлантику і Тихий океан. Так його літаки та гелікоптери з’єднали континенти і дозволили долати величезні відстані за лічені години.

Номер слайду 7

Сергій Корольов. Видатний вчений, українець, що став першим головним конструктором ракетно-космічних систем в Радянському Союзі. Академік АН СРСР. Під його керівництвом було запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, відбувся перший політ людини в космос та вихід людини в космос. 4 жовтня 1957 року під керівництвом Сергія Корольова Радянський Союз вивів на навколоземну орбіту перший штучний супутник землі. Досягнення Сергія Корольова у космічній галузі порівнюють із заслугами Ейнштейна у фізиці. 

Номер слайду 8

Богдан Гаврилишин. Економіст зі світовим ім’ям народився на Тернопільщині, помер 24 жовтня 2016 в Києві. Був громадянином Канади. Гаврилишин був членом Римського клубу. Завдяки йому з’явився Всесвітній форум у Давосі — сюди щороку з’їжджаються політики та перші особи світового бізнесу. Довідка: Римський клуб — міжнародна неурядова організація, яка об’єднує громадських діячів та вчених з понад 30 країн світу. Вони займаються перспективами розвитку людства.

Номер слайду 9

Соня Делоне. Одеситка Соня підкорила світ моди вимогливої ​​Франції. Представники Будинків моди зізнавалися, що саме ця українка стала їх музою. Соня говорила, що її любов до яскравих кольорів родом з дитинства. “Це фарби мого дитинства, барви України. Спогади про сільське весілля з сукнями в червоних і зелених тонах і кольоровими стрічками,” – згадувала модельєр.  

Номер слайду 10

Юрій Ізотов. Астрофізик Юрій Ізотов – один із найбільш цитованих у світі українських учених. Світова наукова слава прийшла до науковця після сенсаційного відкриття наймолодшої галактики – карликової I Zwicky 18, якій лише 500 млн років, тобто приблизно стільки, скільки років життя на Землі. Нині індекс цитування його наукових робіт перевищив позначку «1000», що є недосяжним рекордом для Національної академії наук України та співставним із показниками Нобелівських лауреатів.

Номер слайду 11

Олег Кришталь Український вчений ,знаний у світовому науковому співтоваристві біофізик, доктор біологічних наук, професор, лауреат Державної премії СРСР і України в галузі науки і техніки, автор низки відкриттів світового рівня. На рахунку Кришталя – кілька значущих відкриттів. Зокрема, вченому вдалося виявити два нових рецептора в нервових клітинах. Найкомфортніше почувається, живучи і працюючи в рідній країні. 

Номер слайду 12

Український інженер-оптик, професор Чернівецького університету, доктор фізико-математичних наук Олег Ангельський – лауреат унікальної міжнародної премії імені Галілео Галілея за значні наукові досягнення в галузі оптики, а також за розвиток оптичної освіти і консолідацію інших вчених. Олег Ангельський

Номер слайду 13

Стів Возняк Одним з засновників усім відомої компанії Apple є Стів Возняк, батько якого народився у селі Червона Діброва на Буковині. Грандіозна компанія зародилась зі шкільної дружби з Стівеном Джобсом: двоє вірних друзів розпочали еру персональних комп’ютерів. 

Номер слайду 14

В 2016 році науковий світ облетіла новина: дівчині-математику вдалося розв’язати задачу, яку не могли розгадати провідні світові вчені ще з XVII століття. Виявилося, що талановита вчена, яка вирішила задачу – киянка, нині живе в Німеччині.  У 2013 році отримала докторський ступінь в Боннському університеті. Зараз 32-річна українська вчена працює в Гумбольдтскому університеті Берліна. Марина В’язовська

Номер слайду 15

Макс Левчин. У Силіконовій долині у США, яка славиться концентрацією високотехнологічних компаній, теж відзначились наші. У свої 27 киянин Макс Левчин створив систему платежів Pay. Pal, якою зараз користується цілий світ. Віце-президент з розробки в компанії Google. Україну хлопець покинув у 16. На сьогодні він є одним з найуспішніших та найбагатших програмістів долини.

Номер слайду 16

Євген та Борис Патони. Син пішов шляхом батька і теж вивчав електрозварювання. Але він зайшов куди далі! Його ідея – зварювання живих тканин! Під керівництвом Бориса Патона науковці провели експерименти, які довели можливість отримання зварного з'єднання різних м'яких тканин тварин способом біполярної коагуляції. Пізніше почалися експерименти зі зварювання тканин видалених органів людини. Це неймовірно важливе відкриття для медицини!Батько і син, винаходи яких використовує весь світ! Євген Патон – винахідник різних методів електрозварювання. Його методи використовують досі.

Номер слайду 17

Ще один геній медицини – людина-легенда Микола Амосов. Цей визначний хірург першим здійснив протезування мітрального клапана серця. Також він перший у світі ввів у вживання протезування клапанів серця, що мають антитромботичні властивості. Також Амосов відомий як розробник власної системи зміцнення здоров’я. Його книга "Роздуми про здоров’я" була видана гігантським тиражем – 7 мільйонів екземплярів!

Номер слайду 18

На людину прикріплюють 5 датчиків (2 на шиї поблизу сонної артерії, 2 під пахвами і останній на животі). Так от вони можуть визначити 131 показник здоров’я пацієнта! Розробки українця тривали 25 років. Точність даних до 98%, що не поступається традиційному способу. Однак переваги "Біопроменя" затьмарює ціна. Викласти за чудо-апарат доведеться 20 тисяч доларів.І поки українців мучать звичайними аналізами крові в чергах і на голодний шлунок, винахід українця активно використовують у Китаї, Саудівській Аравії, Німеччини, Єгипті та Мексиці. Аналіз крові без крові? Ні, це не фантастика. Це винахід українського вченого Анатолія Малихіна. Саме він придумав, як дізнатися стан крові, не пошкоджуючи шкіру пацієнта.

Номер слайду 19

Він винайшов глюкометр (прилад для вимірювання рівня цукру у крові) у вигляді наручного годинника. З допомогою цього приладу діабетики можуть дізнаватися рівень цукру в крові в будь-який момент. Для цього не потрібно здавати кров. Також його глюкометр можна використовувати для введення інсуліну за допомогою інсулінового насосу, який програмується через глюкометр-наручний годинник. Бобонич розробив і запатентував приставки до мобільних пристроїв для вимірювання концентрації глюкози крові у хворих на діабет. Життя людей, які хворіють на діабет, важке і ніхто з цим сперечатися не буде. Але вчений з Закарпаття Петро Бобонич знайшов спосіб значно полегшити їхнє життя!

Номер слайду 20

Людина кожна має Батьківщину, То ж пам’ятайте все життя про те —Це корінь, що підтримує людину,Без кореня ж нічого не росте. У спадок Батьківщина дістається. Від діда-прадіда, що тут в віках жили…Історія від них до нас ведеться,Й традиції, що з давнини прийшли.І звичаї, й любов, пісні і слово,Це все коріння з глибини віків. То ж не втрачайте, діти, рідну мову. Землі своєї, матері й дідів. Любіть її, цінуйте, поважайте,Це українців генетичний код. Усе своє найкраще захищайте,З усім своїм ми — нація, народ!

Номер слайду 21

Який же ми народ талановитий. Куди не кинь — все вміємо створить. Співати, вишити, сплести, пошити... Але чого ж не вміємо ми жить,Як нам належить, гордо, незалежно,А не схиляти голову свою... Любити край свій батьківський безмежноІ рідну мову в рідному краю. Ми вільні! Підніміться, люди!Усе в нас є: талант і вільний край!Звільніться від твердої груди,Що душить вас. Летіть за небокрай. У ніжній пісні, у танку легкому,І мову веселкову оживіть. Ніколи не наслідуйте чужому,По-доброму, по-світлому живіть. Бо ми народ прадавній — українці!То ж не цураймось коренів своїх. На рушникові хліб в нас для гостинця. Хто йде з добром у гості — для усіх!

Номер слайду 22

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Москаленко Світлана Борисівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 червня 2022
Переглядів
1705
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку