Презентація "Відпочинок на природі"

Про матеріал
Презентація "Відпочинок на природі" створена для супроводу дистанційного уроку з "Здоров'я, безпека та добробут" 5 клас НУШ (за підручником Т.В. Воронцової та ін.).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відпочинок на природі

Номер слайду 2

План1. Правила купання у водоймах. 2. Ознаки безпечного пляжу. 3. Коли варто утримуватися від купання. 4. Дії у небезпечних ситуаціях на воді. 5. Перша допомога потерпілим на воді, у разі теплового або сонячного удару.

Номер слайду 3

Безпечний пляжякість води;чистота території;наявність рятувальної вежі та кваліфікованих рятувальників;доступність питної води на території пляжу; урахування потреб людей з інвалідністю. https://www.blueflag.global/all-bf-siteshttps://drive.google.com/drive/folders/1 KICTFc. J0 I61wo_qk5ve. Hb. HI31 Co. F5l7o

Номер слайду 4

Як уникнути теплового удару не ходити на пляж з 10-ї до 16-ї години збільшувати час перебування на сонці поступово, починаючи з 5–10 хвилин засмагати, користуючись сонцезахисними кремами та спреями ( бажано тими, які мають ступінь захисту вище 20)обов’язковий атрибут на пляжі — головний убір!

Номер слайду 5

Ось чотири правила «надто небезпечно», які Міжнародний комітет Червоного Хреста радить добре пам’ятати всім, хто збирається купатися. Небезпечно плавати, коли: • ви надто втомлені;• ви надто далеко від друзів чи від берега;• вам надто холодно;• вам надто жарко https://youtu.be/wv. VTu. GOc61 M

Номер слайду 6

Небезпечні ситуації на воді зсудомило ногу, треба на кілька секунд зануритися з головою у воду, випрямити ногу й сильно потягнути рукою ступню за великий палець на себе;коли руки або ноги заплутались у водоростях, прийміть положення «медуза» і звільніться.

Номер слайду 7

Біля берегів морів і океанів часто виникають розривні(зворотні) течії, які віддаляють усе від берега. Небезпечна течія має такі ознаки:• спінений, холодний струмінь води біля берега;• ділянка води в морі, що змінює колір;• з’являється рухлива смуга піни, водоростей або сміття;• збивається ритм хвиль. Якщо вас захопило такою течією, то не намагайтеся боротися з нею. Рухайтеся паралельно берегу, тому що такі течії зазвичай вузькі.

Номер слайду 8

Найбільший ворог того, хто почав тонути — паніка. ЯКЩО ТОНЕТЕ ВИ: Покличте на допомогу!Намагайтеся не піднімати голову та руки над водою. Не бійтеся занурити голову — з’явиться додаткова сила, що виштовхуватиме вас із води. Коли вам допомагає рятувальник – чітко виконуйте його вказівки!!!ЯКЩО ТОНЕ ХТОСЬ ІНШИЙПростягніть руку (тільки у тому разі, якщо стоїте на мілиніабо вас хтось міцно тримає) Киньте їй надувний матрацабо іграшку чи рятувальний круг. Сповістіть рятувальників або покличте на допомогу дорослих. https://youtu.be/jsm204 Hsi. FA

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Прочитати параграф 29 та вміти відповідати на питання. Письмово: Мозаїка завдань до теми на с. 233.

Номер слайду 11

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Хохлова Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Федорова Неля Вікторівна
    Велике спасибі за допомогу у підготовці до уроку.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 квітня 2023
Переглядів
2588
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку