Презентація " Відпочинок школяра. Ознаки перевтоми. Умови здорового сну"

Про матеріал
Презентація на тему " Відпочинок школяра. Ознаки перевтоми. Умови здорового сну" . Основи здоров'я. 5 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

1. ВОленка навчається у класі Інтелект, де навіть у програмі закладені додаткові навантаження. При цьому мама з бабусею примудряються у вівторок і четвер водити її на музику, у середу і п'ятницю — на малювання, а між цим «вклинювати» ще й англійську мову. 6 . – Б- Чи позначиться такий щільний робочий графік дівчинки на її здоров’ї ?9. – Б 10. – В 11. – Б 12. – В (свій варіант) Обговорення проблемної ситуації.

Номер слайду 3

Відпочинок школяра. Ознаки перевтоми. Умови здорового сну.

Номер слайду 4

1. , В, Г3. – А4 . – Б, В5. – В6 . – Б 7. –А, 8. –Б 9. – Б 10. – В 11. – Б 12. – В (свій варіант) Епіграф уроку: Головним скарбом життя є здоров’я і щоб його зберегти, потрібно багато чого знати Авіцена

Номер слайду 5

1. , В, Г3. – А4 . – Б, В5. – В6 . – Б 7. –А, 8. –Б 9. – Б 10. – В 11. – Б 12. – В (свій варіант) Завдання уроку. З’ясувати, що таке відпочинок і яким він буває. Розглянути причини втоми та перевтоми, яким чином їх можна позбутися. З’ясувати , яке значення має сон в житті людини. Визначити умови здорового сну.

Номер слайду 6

1. , В, Г3. – А4 . – Б, В5. – В6 . – Б 7. –А, 8. –Б9. – Б 10. – В 11. – Б 12. – В (свій варіант) Вправа «Незакінчене речення»Для мене найкращий відпочинок це…Що таке відпочинок?

Номер слайду 7

Відпочинок – це не повне неробство, а зміна роду діяльності.

Номер слайду 8

ВІДПОЧИНОК БУВАЄАКТИВНИЙ;ПАСИВНИЙ.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Вправа «Розпізнай мене»

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

ВПРАВА «СОРТУВАЛЬНИК»Відібрати приклади пасивного відпочинку- Рухливі ігри- Читання книжок - Перегляд телепередач. Прогулянка в лісіКупання у водойміПодорож. Похід. Заняття живописом. Бісероплетіння Комп’ютерні ігри. Велосипедні прогулянки. Теніс. Слухання музики

Номер слайду 23

Шкідливі види відпочинку

Номер слайду 24

Втома – це тимчасове зниження працездатностті, викликане інтенсивною чи тривалою роботою

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Перевтома – тривалий розлад в організмі, захворювання, яке проявляється головними болями, порушенням нормального сну, погіршенням апетиту, ослабленням мислення, сприймання, пам’яті, уваги. Вона потребує тривалого відпочинку, а деколи і лікування

Номер слайду 27

Вправа «Мозковий штурм» Складіть правила , дотримуючись яких можна запобігти втомі, перевтомі. Дотримуватись режиму праці та відпочинку. Дотримуватись режиму дня. У будь-яку роботу включатися поступово. Через кожні 45-50 хв. роботи робити перерву на 10-15 хв. Гуляти на свіжому повітрі.

Номер слайду 28

Народна скарбничка «Відгадай загадку». - Що солодше меду, що сильніше від лева?- Коли ви бачите мене, то не можете бачити нічого іншого. Я можу змусити вас гуляти, навіть якщо ви не маєте такої можливості. Іноді я кажу правду, іноді ні. Хто я? Зваливши на спину — не понесеш, на базар винесеш — не продаси.

Номер слайду 29

1. , В, Г3. – А4 . – Б, В5. – В6 . – Б 7. –А, 8. –Б 9. – Б 10. – В 11. – Б 12. – В (свій варіант)

Номер слайду 30

Людина майже третину свого життя витрачає на сон. Без сну життя немислиме. У проведених дослідах собака без їжі могла прожити 20-25 днів, хоча при цьому втрачала 50% ваги, а собака позбавлена сну, гинула на 12-й день, хоча у вазі втрачала всього 5%. У стародавньому Китаї засуджували до смертної кари позбавленням сну. ЦІКАВО!

Номер слайду 31

Цікаво!Кішки сплять шістнадцять годин на добу. Жирафи відпочивають на колінах, загортаючи шию навколо ніг. Леви лежать на спині, склавши передні лапи на грудях. Кажани можуть заснути тільки догори ногами. Дельфіни можуть дрімати таким чином, що одна півкуля мозку перебуває у сні, а друга не спить. Перелітні птахи, що мігрують через океан, виробили механізм, який дозволяє їм не здійснювати зупинок: втомлені птахи залітають у центр зграї і засинають, розправивши крила. Повітряні потоки, які створюють сусіди, підтримують їх на льоту.7. –А, 8. –Б 9. – Б 10. – В 11. – Б 12. – В (свій варіант)

Номер слайду 32

ЛЯГАТИ СПАТИ ДО 22 ГОДИНИНАЇДАТИСЯ ДИВИТИСЯ ФІЛЬМИ ЖАХІВ;ГРАТИ В РУХЛИВІ ІГРИ; ПРОВІТРИТИ КІМНАТУ; ПОМИТИСЯ, ПОЧИСТИТИ ЗУБИПРОГУЛЯТИСЯ НА СВІЖОМУ ПОВІТРІЛЯГАТИ СПАТИ ПІД ГУЧНУ МУЗИКУПРИБРАТИ ДЖЕРЕЛО СВІТЛАВПРАВА «ЗНАЙДИ ПОМИЛКУ»

Номер слайду 33

Правила здорового сну. Вечеряй не менше ніж за 2 години до сну. Провітри кімнату. Постіль має бути чистою, не дуже м’якою. Не дивись жахів, бойовиків. Незадовго до сну прогуляйся на свіжому повітріОсобиста гігієна перед сном обов’язкова. Лягай спати в один і той же час. Прибери всі джерела шуму та світла

Номер слайду 34

Номер слайду 35

1. ВДівчинка навчається у класі Інтелект, де навіть у програмі закладені додаткові навантаження. При цьому мама з бабусею примудряються у вівторок і четвер водити її на музику, у середу і п'ятницю — на малювання, а між цим «вклинювати» ще й англійську мову. 6 . – Б9. – Б 10. – В 11. – Б 12. – В (свій варіант) Обговорення проблемної ситуації.

Номер слайду 36

ПІДСУМОК УРОКУ«Незакінчене речення»

Номер слайду 37

Домашнє завдання1. Опрацювати параграф 13, 14.2. Підготувати розповідь про свій улюблений вид відпочинку.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Chetverikova Irina
    Дякую за чудову презентацію!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Журавльова Яніна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Бушура Людмила
Додано
14 грудня 2021
Переглядів
3415
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку