Презентація. «Виховання духовності, моральності та національної свідомості»

Про матеріал

Основна ідея досвіду:

виховати у майбутніх громадян України почуття обов'язку і поняття честі, уміння підкоритися товаришеві й наказати йому, бути ввічливим, сумлінним, добрим і стійким - залежно від умов

життя,удосконалення особистості не тільки як головної продуктивної сили, а й як активного громадянина України, духовно багатої, морально стійкої особи. На цьому зосереджуються зусилля всієї системи виховання, формування особи нового типу суверенної держави.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація досвіду роботикласного керівника 11 класу. Кожухівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів. Бездітної Ольги Петрівни Категорія: ІІ Дата народження: 15.04.1983р.

Номер слайду 2

Тема: «Виховання духовності, моральності та національної свідомості»

Номер слайду 3

Моє кредо:«Учень – це не посудина, яку потрібно наповнити, а факел, який потрібно запалити»

Номер слайду 4

у сучасному житті приділяється багато уваги національній самосвідомості учнів, згуртовується колектив за допомогою колективних справ, участі у заходах, зорієнтованих на патріотичне виховання, відродження культури, традицій, збереження мови і народу. Актуальність досвіду:

Номер слайду 5

Основна ідея досвіду: виховати у майбутніх громадян України почуття обов'язку і поняття честі, уміння підкоритися товаришеві й наказати йому, бути ввічливим, сумлінним, добрим і стійким - залежно від умов життя,удосконалення особистості не тільки як головної продуктивної сили, а й як активного громадянина України, духовно багатої, морально стійкої особи. На цьому зосереджуються зусилля всієї системи виховання, формування особи нового типу суверенної держави.

Номер слайду 6

Технології реалізації:колективна творча діяльністьінтерактивні технологіїпроектні технологіїтренінги

Номер слайду 7

колективна творчадіяльність. Мозковий штурм. Круглий стіл

Номер слайду 8

Інтерактивні технологіїУсний журналІнтерв’ю. Дискусії

Номер слайду 9

Творча робота. СекціїПроектні технології

Номер слайду 10

Турніри інтелектуальних ігор. Анкетування. Рольова гратренінги

Номер слайду 11

У своїй роботі, як класний керівник прагну створити умови для виявлення найвищих людських якостей у дітей:радості: геть нудьгу, посмішка на обличчі;краси: будь красивим сам і бережи красу навколо;доброти: будь чуйним і уважним до людей;поваги: якщо хочеш, щоб тебе поважали – поважай інших;дружби: хочеш мати друга – будь ним !відповідальності: кожен повинен бачити наслідки своїх вчинків ;патріотизму: хочеш бути патріотом – стань ним!

Номер слайду 12

Патріотична тематика: відкритих заходів та класних годин

Номер слайду 13

У роботі з дітьми, потрібно завжди пам’ятати, що поганих дітей немає - треба лише знайти ключик до їхнього внутрішнього світу…

Номер слайду 14

Висновок: сьогодні в умовах величезних змін у соціальному, економічному і політичному житті України постала проблема радикальної перебудови у сфері виховання, тому передача молодому поколінню соціального, досвіду, багатства духовної культури народу, його національної ментальності, своєрідності світогляду і на цій основі формування особистісних рис громадянина України: національної свідомості, розвинутої духовності, моральної, художньо- естетичної, правової, трудової, фізичної, екологічної культури, розвиток індивідуальних здібностей, таланту є найголовнішою проблемою на сьогоднішній день.

Номер слайду 15

Дякую за увагу! style.colorfillcolorfill.type

pptx
Додано
26 липня 2018
Переглядів
967
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку