Презентація " Виховна година: Позитивні емоції "

Про матеріал
Виховна година: Позитивні емоції - під час карантину. Для учнів старшого віку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НАВЧАННЯ ПІД ЧАС КАРАНТИНУПідготував майстер в/н групи Зв-2 Коваленко Володимир Миколайович Тема:“ПОЗИТИВНІЕМОЦІЇ”ВИХОВНА ГОДИНА

Номер слайду 2

Карантин — річ, звичайно, несподівана. Але цей час дистанційного навчання можна використати не тільки для захисту здоров'я, а ще й для тренування навички планування справ.     Пропонуємо вам поради, що допоможуть вам плідно працювати протягом цього часу. А головне — встигнути відпочити!

Номер слайду 3

Карантин під час коронавірусу – це не просто сидіння вдома. Дуже важливо розуміти, як саме організовувати простір і час.

Номер слайду 4

Корисні підказки: як правильно планувати час під час карантину. Перша порада: свій ранок починайте в звичний для вас час. Ніжитися в ліжку будемо, як зазвичай, у вихідні дні.

Номер слайду 5

Корисні підказки: як правильно планувати час під час карантину. Друга порада: покладіть перед собою чистий папір, це буде ваш лист-план. Запишіть у два рядки: першочергове (наприклад: зарядка — пів години, душ — 10 хвилин, сніданок — 10 хвилин, прочитати робочу пошту — 5 хвилин та інше) та другорядне (погуляти з собакою/кішкою — півгодини, увійти в соцмережі та поспілкуватись із друзями — 20 хвилин та інше). Починайте свій день З ВАЖЛИВОГО!

Номер слайду 6

Корисні підказки: як правильно планувати час під час карантину. Третя порада: на кожне робоче завдання виділяйте час для його виконання (20-30 хвилин) та для ОБОВ'ЯЗКОВОГО ВІДПОЧИНКУ (15-20 хвилин).

Номер слайду 7

Корисні підказки: як правильно планувати час під час карантину. Четверта порада: виконуючи завдання, уважно читайте умови та користуйтесь короткими записами головних слів/думок. Це вам допоможе зосередитися на важливому в завданні. Якщо щось стало незрозуміло, не зволікайте. Лист або дзвінок другу/керівникам групи стане в нагоді. Приємне спілкування та корисна порада допоможуть вирішити будь-яке завдання.

Номер слайду 8

Корисні підказки: як правильно планувати час під час карантину. П'ята порада: відмітьте у вашому листі-плані виконані заплановані дії. Похваліть себе та приступайте до списку справ другої колонки, обов'язково відпочиваючи після виконаного завдання.

Номер слайду 9

Дистанційне навчання: як вчитись за комп’ютером, щоб не зіпсувати зір. Потрібно сидіти з прямою спиною. Неправильна постава може сприяти напрузі м’язів шиї та очей і призводити до головного болю. Введіть правило тримати цифрові носії на відстані від 45 до 60 сантиметрів від очей. Незабувайте про необхідність моргати перед екраном.

Номер слайду 10

Дистанційне навчання: як вчитись за комп’ютером, щоб не зіпсувати зір. Слідуйте правилу 20-20: кожні 20 хвилин дивитися в далечінь упродовж 20 секунд. Можна додати ще одну 20-ти секундну вправу – знайдіть за вікном 20 дерев/пташок/машин. Встановіть таймер для нагадування, як часто варто дивитися в далечінь. Чергуйте читання електронної книги з друкованою. Після онлайн-уроку чи перегляду відеоуроку варто дивитися у вікно впродовж 20 секунд.

Номер слайду 11

Дистанційне навчання: як вчитись за комп’ютером, щоб не зіпсувати зір. Зробіть у книжках закладки з певною періодичністю для того, щоб вони нагадували , що час зробити перерву і подивитися у вікно. В електронній книзі скористуйтеся функцією “закладки” для того ж ефекту. Уникайте використання екранів зовні або коли на них потрапляють прямі сонячні промені. Відблиски на екрані можуть викликати серйозну напругу для очей. Відрегулюйте яскравість та контрастність екрану до комфортного рівня.

Номер слайду 12

Отримані позитивні емоції від дистанційного навчання дозволяють: Зберегти своє здоров’я та близьких. Дотримуватись розпорядку дня згідно певного плану. Використовувати гаджети за потребою. Більше милуватися навколишнім середовищем. Допомагати своїм рідним, під час перерви. А головне, що можна поєднувати навчання та улюблене хобі в одночас.

Номер слайду 13

Улюблене хобі під час дистанційного навчання. Поки, деякі люди, порушують правила карантину. Я, учень групи Зв-2 Піджарий Єгор, запропонував своїй родині зварити мангал, оскільки маю певні навички у зварюванні, таким чином, поєднаю своє хобі з навчанням, а саме відпрацювання тем за програмою. Тим паче, що веснянні свята тільки починаються і ми можемо відсвяткувати їх у родинному колі, дотримуючись всіх карантинних вимог.

Номер слайду 14

Улюблене хобі під час дистанційного навчання. Знайшов у гаражі металевий ящик і зачастив його, а також в мене були чотири труби які знадобилися в ролі ніжок для майбутнього мангала.

Номер слайду 15

Улюблене хобі під час дистанційного навчання. В світі є багато хобі: Авто,мото,вело,фото…,спорт, рибалка та музична розважалка. Учні групи Зв-2 залюбки поділилися фото свого хобі зі всіма бажаючими, які проявляють інтерес до цікавого.

Номер слайду 16

Прожити з цікавістю разом!

pptx
Додано
1 лютого
Переглядів
291
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку