Презентація "ВІЛ/СНІД. Ти повинен це знати!"

Про матеріал
Просвітницька презентація на тему "ВІЛ/СНІД. Ти повинен це знати". Стане у нагоді класним керівникам, соціальному педагогу, учням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«ВІЛ/СНІД. Ти повинен це знати!» Криворізька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №92 ПРЕДСТАВЛЯЄ:

Номер слайду 2

ВІЛ? ВІЛ – вірус імунодефіциту людини СНІД – синдром набутого імунодефіциту

Номер слайду 3

На сьогодні не існує вакцини для профілактики СНІДу і недостатньо ефективні методи лікарської терапії цього захворювання Основна проблема створення лікарських препаратів проти СНІДу полягає у високій властивості ВІЛ змінювати свою структуру.

Номер слайду 4

ПЕРЕДАЄТЬСЯ… Статевим шляхом Через укуси комах При пологах З материнським молоком При рукостисканні Через спільне викорситання одноразового шприца Повітряно-капельным шляхом Через побутовий контакт Через піт або сльози При попаданні в кров (донорське вливання) При створенні татуювань та пірсингу Під час вагітності

Номер слайду 5

МАТИ І ДИТИНA За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, ризик передачі ВІЛ-инфекції від матері дитині становить 20–45%. При проведенні відповідного лікування цей ризик можна знизити до 1-2%.

Номер слайду 6

СТАТЕВІ СТОСУНКИ За останні два роки число людей, які заразилися ВІЛ статевим шляхом, збільшилось майже в 2 рази. На сьогоднішній день 45% заражень відбувається через незахищені статеві контакти

Номер слайду 7

НАРКОМАНІЯ Від загальної кількості ВІЛ-інфікованих, наркомани складають 88% В Україні 450 тисяч молодих людей з подвійним діагнозом – ВІЛ - наркоманія… 52% заражень ВІЛ відбувається «через шприц»…

Номер слайду 8

ОЗНАКИ СНІДу втрачає вагу; людина відчуває постійну втому; довго може триматися висока температура; підвищена пітливість; частий пронос; спостерігаються сухий кашель і задуха; легкі інфекції, наприклад, простуда протікають набагато серйозніше і тривають значно довше звичайного; у хворих СНІДом можуть початися пневмонія, коліт, герпес, грибкова інфекція в порожнині рота, горлі, стравоході і прямій кишці; хворі СНІДом більш уразливі відносно раку.

Номер слайду 9

Статистика… Щоденно ВІЛ заражається більше 6 000 людей, що дає змогу говорити про пандемію СНІДу. Сьогодні число ВІЛ-інфікованих у світі перевищує 30 млн., а померло від цієї хвороби — 6 млн. людей.

Номер слайду 10

Україна за темпами розвитку епідемії ВІЛ-інфекції займає 2-е місце в Європі та 5-е — у світі. Україна за темпами росту захворювання наздоганяє навіть Африку При сьогоднішніх темпах розвитку захворювання в 2020 році від СНІДу в Україні щоденно буде помирати 140 людей. За 2018 рік у нас зареєровано 18098 нових випадків інфікування ВІЛ.

Номер слайду 11

Всесвітні акції

Номер слайду 12

Благодійні концерти

Номер слайду 13

Соціальна реклама Прикраси

Номер слайду 14

Виставки-презентації

Номер слайду 15

КЗШ №92 каже СНІДу – НІ! Звітні матеріали про участь у різноманітних шкільних акціях

Номер слайду 16

Шкільні акції

Номер слайду 17

Шкільні акції

Номер слайду 18

Пам’ятай! Небезпека поряд! Твоє життя залежить від твоїх обдуманих дій!

Номер слайду 19

ppt
Додано
18 травня 2020
Переглядів
915
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку