Презентація "Вільні творять майбутнє "

Про матеріал
Презентація до виховної години з нагоди Дня Гідності і Свободи "Вільні творять майбутнє "
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

День Гідності та Свободи – одне зі знакових державних свят у новітній історії України. Воно приурочене двом революціям в Україні – Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Номер слайду 3

«Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - наш Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-го року, Революція Гідності. Це був дуже важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи».

Номер слайду 4

Майдан – знакове явище в історії України. На масових протестах українці обстоювали демократичні принципи, незалежність і свій цивілізаційний вибір. Росія побачила в цьому загрозу кремлівському режимові та реалізації імперських амбіцій.

Номер слайду 5

Помаранчева революція стала першим рішучим «Ні» Москві на всі її зусилля перетворити незалежну Україну на свою колонію. Проте тоді, в радісній ейфорії перемоги українського народу над злочинною проросійською владою, все ще видавалося можливим мирне співіснування двох держав – Російської Федерації та України, а вся подальша політична та інформаційна агресія сприймалася суспільством як тимчасовість, яка промине в процесі демократизації росії.

Номер слайду 6

Революція Гідності стала не просто переломним історичним моментом для України, вона стала подією, яка змінила світ. Гідність і стійкість українців, проявлена упродовж трьох зимових місяців, їх прагнення справедливості та свободи, була сильнішою за весь насильницький апарат тогочасної злочинної влади. Сильнішою за кийки, кулі, гранати, отруйні гази та потужну машину дискредитації і дезінформації, які надсилала Росія, щоб знищити беззбройний протест.

Номер слайду 7

Революція Гідності показала сучасним українцям справжню ціну їхньої свободи і те, що ціна несвободи завжди вища.

Номер слайду 8

Наші Герої – Герої Небесної Сотні віддали у тих протистояннях найдорожче – свої життя. Але жодними словами та мовами світу неможливо описати велич їхнього вчинку! Їх уже не повернути – нам лишились спогади та сльози, але ми маємо жити і кожним своїм вчинком доводити собі, що їхній Подвиг був недаремним. Хоч як би важко було!

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Революція Гідності показала нам, всьому світу, силу нашої стійкості, єдності, свободолюбності. Революція Гідності навчила нас боротися до перемоги.

Номер слайду 11

Перемога Майдану у 2014 році стала геополітичною поразкою Росії. Вона почала гібридну війну проти нашої держави – окупувала Крим, частину Донецької та Луганської областей, а вісім років по тому, 24 лютого 2022 року, розв’язала загарбницьку війну на всій території України.

Номер слайду 12

Україна вже заплатила високу ціну за те, що обрала свободу. З вини російського агресора на сьогодні втрачено тисячі українців, які загинули обороняючи мирне життя, незалежність і територіальну цілісність України.

Номер слайду 13

МИ ПЕРЕМОЖЕМО!Тривожні й радісні ідуть новини,Лунають безперервно із екрана,З надією слідкує Україна. За тим, що діється, із вечора до рана. Жовто-блакитний український стяг. Крилом укрив від ворога країну,А той лютує! Села і міста. Перетворити хоче на руїну. Не вдався план бліц-кріговський йому: Не ждав такого спротиву народу!Хай буде світло! Знищимо пітьму –Ми захищаєм волю і свободу!Як гордо майорить вкраїнський стяг. Над Києвом справіку і донині!Звитяга наша житиме в віках!Ми переможем! Слава Україні!

Номер слайду 14

https://www.youtube.com/watch?v=I-qxe. Igibl4

Номер слайду 15

https://www.youtube.com/watch?v=duvil. Pad6 KQ&t=20s

pptx
Додано
21 листопада 2022
Переглядів
710
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку