Презентація "Винаходи людства"

Про матеріал
Розповісти дітям про винаходи людства,які змінили світ.Розширити кругозір учнів,розвивати допитливість та винахідливість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Винаходи людства

Номер слайду 2

ВИНАХОДИ ЛЮДСТВА- Що таке винахід і відкриття? - Що потрібно, щоб стати винахідником? - Найголовніші винаходи людства. - Як винаходи впливають на життя людей?- Як людина вчиться у природи?

Номер слайду 3

ВИНАХІД — це створення чогось такого, чого раніше не існувало. ВІДКРИТТЯ — це виявлення того, що вже існувало. Просто про нього ще не знали.

Номер слайду 4

ВИНАХІДНИКИ І ВИНАХОДИВИНАХІДНИК — це людина, яка придумала якусь нову річ. Або новий спосіб щось робити. Також він поліпшує, удосконалює те, що вже є. ВИНАХІД — це розум і праця багатьох людей. Проте пам’ятають часто тільки когось одного. А часом — нікого. У всіх винахідників є спільні риси. Їх усе цікавить. Вони люблять вчитися. Вони мають ідеї, як зробити життя кращим.

Номер слайду 5

• Що із зображеного є винаходом, а що — відкриттям? Доведи свою думку. Яка користь людям від цих винаходів і відкриттів?Знайди у своєму класі приклади винаходів.

Номер слайду 6

Кожне десятиліття, а може, і кожен рік відкриває нових геніїв, які створюють новаторські винаходи в різних галузях. Але траплялися значні технологічні прориви – винаходи людства, що змінили світ, кардинально покращили спосіб життя людей, зробили світ розумнішим, кращим, а іноді навіть веселішим. Сучасні винаходи мають тенденцію радше вдосконалюватися, ніж трансформувати світ: додаток, який кращим чином пов’язує світ, літаки, які летять далі, швидше. Але все ще є час від часу такі значні винаходи, як, скажімо, тривимірний друк або Інтернет.

Номер слайду 7

Паровий двигун (винахід, без якого б не було машин)

Номер слайду 8

Колесо (найдавніший та найважливіший серед винаходів людства, що змінили світ)Ідеї симетричного компонента, що рухається круговим рухом по осі, існували в Стародавній Месопотамії, Єгипті та Європі окремо в різні часові періоди. Таким чином, не можна встановити, ким створене і де вперше з’явилося колесо, але цей великий винахід з’явився в 3500 р. до н.е. і став одним з найважливіших винаходів, що змінив людство. Колесо використовувалося для полегшення ведення сільського господарства, транспортування та відкриття інших чудових винаходів – починаючи від годинників і закінчуючи сучасними транспортними засобами.    

Номер слайду 9

Комп’ютер (винахід, що заклав фундамент фантастичним відкриттям)Принцип роботи сучасного комп’ютера вперше згадується Аланом Тюрінгом (що таке тест Тюрінга), а згодом перший механічний комп’ютер був винайдений на початку 19 століття. Цей винахід справді спричинив дивовижні речі. Це допомогло військовим літакам швидко літати, виводити на орбіту космічні кораблі (космічні кораблі майбутнього), контролювати медичне обладнання, створювати візуальні знімки, зберігати величезну кількість інформації та дозволяло функціонувати автомобілям, телефонам та електростанціям.   

Номер слайду 10

Інтернет (винахід, який підняв нас над фізичним світом)був вперше розроблений у 1973 році Вінтоном Серфом за підтримки Агентства сучасних наукових проектів Міністерства оборони США (ARPA). Первісне його використання було забезпечити мережу спілкування в науково-дослідних лабораторіях та університетах США. Цей винахід (разом із Всесвітньою павутиною) є головним революційним винаходом людства XX століття. У 1996 році понад 25 мільйонів комп’ютерів було підключено через Інтернет у 180 країнах світу.

Номер слайду 11

Телебачення. Винахід телебачення не можна віднести до здобутків однієї людини, здебільшого вважається, що винахід сучасного телебачення – це робота двох людей: Володимира Косма Зворикіна (1923) та Філона Фарнсворта (1927). Телебачення було також одним з найбільших винаходів, яке розвивалося від механічної до електронної, кольорової, цифрової, розумної та тепер тривимірної версії. Зазвичай люди проводять близько 4–8 годин за переглядом телевізора на день, і телебачення не просто змінило світ, воно значно вплинуло на сімейне та соціальне життя.

Номер слайду 12

Лампочка (найкращий винахід для нашого житла)Винахід лампочки відбувався протягом 1800-х років. Томас Едісон вважається основним винахідником лампочки, яка пропрацювала 1500 годин без вигоряння в 1879 році.

Номер слайду 13

Телефон. Винаходи людства, що змінили світ були б неповними без телефону (якими будуть телефони майбутнього)!У 1876 році Олександр Грехем Белл приєднав дві чашки ниткою і використовував їх для розмови з одного кінця та прослуховування з іншого. Це заклало фундамент для ще одного революційного винаходу, який сьогодні є гаджетом, якого ми всі тримаємо в руках чи кишенях. Телефон, який згодом також став мобільним телефоном, мав рятувальний вплив на людство, особливо у сфері бізнесу та спілкування. Поширення звукової мови в усьому світі – це неперевершене досягнення до сьогодні.

Номер слайду 14

Прочитайте і дайте відповіді на запитання. Мій брат показав на колеса свого велосипеда і сказав, що треба винайти щось таке саме важливе, як колесо. Таке саме корисне, як вогонь, водогін або електрична лампочка. А то ми нічого ще не досягли в житті, про що люди будуть потім згадувати. Я згадав, як ми кілька разів розбирали на частини старі дитячі візочки, і ще стару пральну машину, і зламане радіо. Але нам жодного разу потім не вдавалося хоча б щось скласти з деталей.— Ну і що тут складного? — сказав інший брат. — Треба просто думати про речі, яких ще немає, які досі ніхто не винайшов. Кілька хвилин брати мовчки дивилися на хмари. Було ясно, що вони винаходять літальні апарати або щось, що використовує силу вітру. Потім брати зізналися, що винайшли щось таке, як вертоліт. Але, на жаль, щось таке, як вертоліт, винайшли вже до них.

Номер слайду 15

Я відразу зрозумів, що треба винайти щось, пов'язане з травою, тому що я на ній лежу. Або що-небудь, пов'язане з мурашками, бо у мене по руці повзе мурашка. І я відчув себе щасливим. Навколо було так багато всього, що підказувало мені ідеї для винаходів. Брати вже не лежали, а сиділи. Вони забурчали на першого брата.— Усе, ми поїхали! А ти винаходь сам своє колесо, потім розкажеш.— Я не говорив, що ми мусимо винайти щось важливе прямо сьогодні, — сказав брат не зовсім впевнено. — Можна й завтра. Або наступного тижня. Брати сіли на велосипеди і поїхали далі, нудні й сумні. А я дивився навколо себе, робив відкриття і насвистував пісеньку.

Номер слайду 16

- Чому, на твою думку, братам не вдалося нічого винайти? - А чому оповідач почувався щасливим? - Що потрібно, щоб стати винахідником?

Номер слайду 17

ВЧИСЯ У ПРИРОДИХочеш стати винахідником?СПОСТЕРІГАЙ за природою! У неї купа ідей.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Петрова Людмила Костянтинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Пилипчук Галина Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Сєрокурова Любов Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Булах Інна
Додано
30 грудня 2022
Переглядів
21015
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку