Презентація ВІЙНА НА ПОРОЗІ?

Про матеріал
Матеріал для виховної роботи в патріотичному вихованні. На основі відкритих джерел Інтернету.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Війна на порозі?Час єднатися!

Номер слайду 2

Вкотре Україна стоїть перед загрозою військового вторгнення з боку сильного та скаженого ворога. Біля наших кордонів шаленіє скажена собака путінського режиму. Ворог загрожує кожному дому, кожній сім'ї, кожному українцю. 

Номер слайду 3

Ми не маємо права ігнорувати загрозу, ми не повинні панікувати, ми зобов'язані бути відповідальними, бути сильними й, найважливіше, – бути єдиними!В нас немає часу на політичний розбрат – настав час для консолідації та мобілізації заради України!

Номер слайду 4

Тільки консолідація, тільки об'єднання, тільки мобілізація навколо наших основних цінностей – свободи та незалежності – дадуть нам силу протистояти ворогу. Об'єднатися і відстояти їх – наша історична місія. Ми змогли об'єднатися і зупинити ворога у 2014-му, ми зобов'язані зробити це сьогодні!

Номер слайду 5

Західна преса звертає увагу на високий моральний дух в українському війську, яке хоч і не надто добре озброєне, але налаштоване на рішучу відсіч спробам Росії встановити "диктатуру" в Україні.

Номер слайду 6

В Україні зміцнюється політична нація: мало хто сумнівається, що, за всіх розбіжностей та протиріч, проти агресора всі, за винятком, хіба що виборців ОПЗЖ, і то не факт. Вакциновані та антивакцинатори, російськомовні та "мовні хунвейбіни", праві та ліві, боротимуться за спільну батьківщину пліч-о-пліч, як це вже було у 2014 році, як це не раз було в історії.

Номер слайду 7

За умов напруженої ситуації, що склалася на сході України, ряд європейських країн заявили, що готові стати пліч о пліч з Україною та вкладати кошти у відбудову регіонів, що постраждали в ході конфлікту, а також продавати Україні оборонну зброю і тиснути на Росію за допомогою санкцій.

Номер слайду 8

СШАЗа даними американської сторони, з 2014 року США надали Україні безпекової допомоги на понад 2,7 мільярда доларів. Із них 650 мільйонів доларів були затверджені у 2021 році — це зокрема і екстрений пакет на 200 мільйонів доларів, який у січні 2022 року почав прибувати до Києва. Станом на зараз це близько 600 тонн боєприпасів, зброї та спорядження. З-поміж озброєння, яке США надали Україні, варто відзначити протитанкові ракетні комплекси Javelin та снаряди до нього.

Номер слайду 9

Велика Британія. Лондон став першим, хто надав Україні летальне озброєння в січні 2022 року. Загалом, за даними британської сторони, до Києва прибули близько 2000 протитанкових ракетних комплексів NLAW і 30 військових інструкторів, які навчають українських колег поводженню з цією зброєю. Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес уже заявив про можливе надання додаткової військової допомоги Україні за потреби.

Номер слайду 10

Польща. Польський уряд узгодив передачу Україні новітніх польських ПЗРК "Piorun". "Перун" — це найновіше польське обладнання, зазначав міністр оборони Польщі Маріуш Блащак. Цей переносний зенітно-ракетний комплекс здатен уражати повітряні цілі різних розмірів, від літаків до безпілотників. Ефективна дальність стрільби — від 400 метрів до 6,5 кілометрів. Висота ураження цілі — від 10 метрів до 4 кілометрів.

Номер слайду 11

Країни БалтіїПісля того як США надали дозвіл країнам Балтії на експорт американської зброї в Україні, міністерства оборони трьох країн підтвердили надання озброєння. Зокрема Литва й Латвія нададуть Києву переносні зенітні ракетні комплекси Stinger, а Естонія — снаряди для протитанкових комплексів Javelin. Усе — на безоплатній основі. Ще раніше, в жовтні 2021 року, Литва розпорядилася надати Україні по 490 бронежилетів і балістичних поясів.

Номер слайду 12

Канаданадала Україні озброєння для Сил територіальної оборони — стрілецьку зброю, бронежилети, захисні окуляри.

Номер слайду 13

Чехіянадала Києву артилерійські боєприпаси калібром 152 міліметри й направить своїх військовослужбовців на українську територію. Чехія за потреби може надіслати в Україну групу військових для допомоги в протистоянні російській агресії. Про це заявила міністерка оборони Чехії Яна Чернохова.

Номер слайду 14

Нідерланди. Міністр оборони Нідерландів Вопке Гекстра підтвердив, що країна готова розглянути запит України про військове озброєння за лінією НАТО. Вже надано боєприпаси та бронежилети.

Номер слайду 15

Даніянадала Україні військову техніку та зброю. Уряд Данії також повідомив про фінансування військової допомоги Україні: додаткові 22 мільйони євро, що підуть на укріплення обороноздатності країни, посилення можливостей ЗСУ долати наслідки агресії РФ на Сході України, а також на підтримку реформи Збройних сил України.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Агресор нападає тоді, коли має сподівання на досягнення своєї мети. Наше спільне завдання, і українців, і наших союзників, - показати російським правителям: подолати Україну неможливо, ми будемо боротися і захищати себе та рідну землю до перемоги!

Номер слайду 18

Ми, український народ, не бажаємо чужого, а лише захищаємо своє: батьківську землю, власний дім, родину та ближніх. Тому правда – на нашому боці.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

В єдності – наша сила!© Світлана МАЄВСЬКАДякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Семенюк Маріанна Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 лютого 2022
Переглядів
628
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку