Презентація "Візитівка ліцею"

Про матеріал
У 1921 році, на базі початкового училища було відкрито семикласну школу, а в Ромейках, на правах філіалу, чотирьохрічну публічну повшехтну школу. Після війни в 1946р. в Ромейках знову відкрилася школа. Навчання здійснювалося українською мовою і школа була початковою. Набрали один клас з дітей переростків віком 10-14 років. З 1952р. школа стала семирічною. У 1956р. було побудовано перше приміщення школи. У 1959р. в Україні впроваджується закон "Про зміцнення звязку школи з життям, і про подальший розвиток системи освіти". З цього часу школа починає працювати за восьмирічними програмами. У 60-х рр.. до приміщення школи добудовують ще одне крило. У 1972р. виходить закон "Про завершення переходу до загальної середньої освіти і дальший розвиток загальноосвітньої школи". Тоді ж при Ромейківській восьмирічці відкри- вається 9-ий клас. А в 1974р. в Ромейках з'являється десятирічка, яка в 1975р. зробила свій перший випуск. В цей час у школі налічувалося більше трьохсот учнів. У середині 80-х років побудовано окреме приміщення шкільної майстерні, спортивний майданчик. У 1993р. в селі побудували красивий, сучасний дитячий садок. Однак в зв'язку з складною економічною ситуацією в державі він так і не запрацював. Приміщення школи з роками старіло, тож було прийнято рішення про реконструкції дитячого садка у школу. У 2001р. силами батьків, вчителів та учнів школа перейшла в нове приміщення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мета ліцею: полягає у створенні умов для розвитку особистості і творчої самореалізації кожного учня, його морального, інтелектуального фізичного, художньо - естетичного зростання. Ліцей має виховати громадянина демократичного суспільства, яке визнає освіченість, вихованість, культуру найвищими цінностями, незмінними чинниками соціального прогресу. Нове покоління людей повинно бути здатним ефективно працювати і навчатися протягом життя, оберігати і примножувати цінності національної культури та громадянського суспільства.

Номер слайду 2

Завданнями ліцею є:■ різнобічний розвиток індивідуальності дитини на основі виявлення її задатків і здібностей, формування ціннісних орієнтацій, задоволення інтересів і потреб через мережу факультативних занять, курсів за вибором, гуртків і студій художньої і технічної творчості, спортивних секцій ;■ збереження і зміцнення морального, фізичного і психічного здоров'я через створення сприятливого морально-психологічного клімату. ■ виховання здобувача освіти як патріота ліцею, громадянина України, національно свідомої, вільної демократичної, здатної здійснювати самостійний вибір і приймати відповідальні рішення у різноманітних життєвих ситуаціях через розвиток учнівського самоврядування, залучення вихованців до вирішення актуальних питань життєдіяльності педагогічно колективу ;■ формування у здобувачів освіти бажання вчитися упродовж усього життя, вироб-лення умінь практичного і творчого застосування здобутих знань;■ становлення в учнів цілісного наукового світогляду, загальнонаукової, загальноку-льтурної, технологічної, комунікативної і соціальної компетентностей на основі засвоєння системи знань про природу, людину, суспільство, культуру;■ виховання в учнів любові до праці, забезпечення умов для їх життєвого і професій-ного самовизначення;■ виховання здобувача освіти як людини моральної, відповідальної, людини культури з розвиненим естетичним і етичним ставленням до навколишнього світу і самої себе.

Номер слайду 3

На належному рівні тут проводяться позакласні заходи та профілактична робота. Працюють такі гуртки: Туристично-краєзнавчий , Еколого-натуралістичний

Номер слайду 4

Номер слайду 5

В ліцеї працюють 29 вчителів – це насправді творча, ініціативна команда фахівців, яка забезпечує належний рівень знань здобувачів освіти, яка ставить перед собою завдання – дати дітям відчути радість праці, щастя успіху в навчанні, пробудити в їхніх серцях почуття власної гідності. Задля досягнення відповідних результатів проводиться масштабна та різноманітна робота на уроках: мозковий штурм, інтерв’ю, робота в групах, парах, дискусії, метод проектів, рольові ігри, нестандартні уроки тощо. Педагогічні працівники спрямовують свої зусилля на формування особи, готової до визначення свого місця у творчому перетворенні оточуючого світу, до саморозвитку.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

У 1921 році, на базі початкового училища було відкрито семикласну школу, а в Ромейках, на правах філіалу, чотирьохрічну публічну повшехтну школу. Після війни в 1946р. в Ромейках знову відкрилася школа. Навчання здійснювалося українською мовою і школа була початковою. Набрали один клас з дітей переростків віком 10-14 років. З 1952р. школа стала семирічною. У 1956р. було побудовано перше приміщення школи. У 1959р. в Україні впроваджується закон "Про зміцнення звязку школи з життям, і про подальший розвиток системи освіти". З цього часу школа починає працювати за восьмирічними програмами. У 60-х рр.. до приміщення школи добудовують ще одне крило. У 1972р. виходить закон "Про завершення переходу до загальної середньої освіти і дальший розвиток загальноосвітньої школи". Тоді ж при Ромейківській восьмирічці відкри-вається 9-ий клас. А в 1974р. в Ромейках з'являється десятирічка, яка в 1975р. зробила свій перший випуск. В цей час у школі налічувалося більше трьохсот учнів. У середині 80-х років побудовано окреме приміщення шкільної майстерні, спортивний майданчик. У 1993р. в селі побудували красивий, сучасний дитячий садок. Однак в зв'язку з складною економічною ситуацією в державі він так і не запрацював. Приміщення школи з роками старіло, тож було прийнято рішення про реконструкції дитячого садка у школу. У 2001р. силами батьків, вчителів та учнів школа перейшла в нове приміщення.

Номер слайду 8

pptx
Додано
22 листопада 2022
Переглядів
616
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку