Презентація "Визначні місця Італії"

Про матеріал
Презентація "Визначні місця Італії", як додатковий матеріал до вивчення теми Італія в 10 класі, або як матеріал до предметного тижня
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Визначні місця Італії

Номер слайду 2

Вічне Місто Рим Рим — одне з найстаріших міст світу, столиця Італії. Тому Рим часто називають «вічним містом»

Номер слайду 3

Колізей Найвідоміша арена смерті. Найбільший амфітеатр Стародавнього Риму, символ імператорської могутності. Вміщав біля 50 000 глядачів.

Номер слайду 4

Венеціанські канали Місто на північному сході Італії, столиця регіону Венето. Венеція відома як значний туристичний центр.

Номер слайду 5

Пам'ятник Данте у Флоренції Видатний італійський поет доби Відродження, письменник і політик, «Батько італійської літератури»

Номер слайду 6

Міст Понте Веккьо Міст через річку Арно у Флоренції, розташований неподалік від знаменитої галереї Уффіці. Відкритий у 1345 році. Є одним із символів Флоренції.

Номер слайду 7

Неаполь — «тисячолике місто» Неаполь розташований біля підніжжя діючого вулкана Везувій. Як і в будь-якому портовому місті, багатство і бідність тут легко уживаються на одній вулиці.

Номер слайду 8

Пізанська вежа Дзвіниця розташована на Соборній площі, яку часто називають «Площа чудес» . Виконана з каменя і мармуру, викликає захоплення своїми грандіозними розмірами, ажурністю і відчуттям «ефекту падіння».

Номер слайду 9

Фонтан ді Треві Найбільший фонтан Риму, був закінчений Ніколою Сальві в 1762 році. Фонтан Треві зображає колісницю Нептуна на чолі з Тритонами. У Фонтан Треві прийнято кидати монету, щоб повернутися до Риму. Друга монета по легенді допоможе самотній жінці зустріти італійця, а третя – гарантує одруження.

Номер слайду 10

Пантеон Маркуса Агріппи Це одне з найбільших всесвітніх надбань історії. Побудований в 27 році до нашої ери і відновлений Імператором Хадріаном в 120 році нашої ери, Пантеон є одним з краще всього збережених древніх пам'ятників Риму. Храм був розграбований і пошкоджений за роки існування.

Номер слайду 11

Римський Форум Площа в центрі Стародавнього Риму разом з прилеглими будівлями. Спочатку на ній розміщувався базар, пізніше вона включила в себе коміції (місце народних зборів), курію (місце засідань Сенату) і набула також політичної функції.Форум служив центром суспільного життя.

Номер слайду 12

Собор Святого Петра (Базиліка Святого Петра) католицький собор, що знаходиться у Ватикані, один з найвідоміших в християнському світі. Храму 500 років. П'ять століть назад, 12 жовтня 1506 року за наказом Папи Юлія II був закладений перший камінь в його фундамент. Освячений собор був лише 120 років опісля. У його фундаменті згідно легенді могила святого Петра – учня Христа – першого єпископа Риму, глави християнської церкви. Легенда свідчить, що саме тут, на арені цирку, за царювання Нерона, апостол був страчений.

Номер слайду 13

Площа Іспанії та Іспанські сходи це одне з найживописніших місць у Римі, де збирається молодь і туристи. Площа Іспанії одержала свою назву через розташоване на ній Іспанське посольство. У центрі площі знаходиться фонтан Баркачча (La Barcaccia, Човник, 1629).

Номер слайду 14

Собор Дуомо в Мілані (хоча по-італійськи слово «собор» і перекладається як «Дуомо») дійсно видатна споруда. Історія Дуомо воістину унікальна, після собору Святого Петра у Римі і Севільського Кафедрального собору, третій по величині католицький храм.

Номер слайду 15

Фортеця Кастелло Сфорцеско назва резиденцій міланських герцогів династії Сфорца в Мілані і Віджевано. Міланський замок спочатку був зведений в XIV столітті як резиденція Віськонті, але був розібраний натовпом повсталого народу після проголошення Амвросіанської республіки. На початку XVI століття до обрамлення замку був запрошений Леонардо да Вінчі; з його робіт збереглися тільки пергола і рукопис з літературними дослідами.

Номер слайду 16

Башта Піреллі висотна будівля в Мілані, що довгий час була найвищою в Італії. У 1950 році Альберто Піреллі, президент концерну «Піреллі», виступив з ідеєю будівництва першого в Італії хмарочоса на тому місці, де в XIX столітті знаходилися перші виробничі потужності його компанії. На будівництво 127-метрової офісної будівлі пішло понад 60 тонн бетону. 18 квітня 2002 року в башту Піреллі врізався літак; троє чоловік загинуло.

Номер слайду 17

Верона Мільйони туристів щорічно приїжджають в це тихе провінційне містечко не для того, щоб познайомитися з історією і архітектурою міста, а для того, щоб написати лист Джульєтті, намалювати сердечко на стіні її будинку і відвідати місце останнього притулку нещасних закоханих.

Номер слайду 18

Турин Турин з’явився на місці стародавнього кельтського поселення, завойованого римлянами і перетвореного на військове укріплення. Збереглося строге планування міста з вулицями, що перетинаються під прямим кутом..

Номер слайду 19

Скільки б разів ви не побували в цій романтичній країні, величезна кількість визначних пам'яток Італії все ще залишиться непізнаною. Країна найвищих культурних та історичних цінностей завжди знайде чим здивувати…

Номер слайду 20

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
6 травня 2020
Переглядів
3977
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку