Презентація "Волонтерство"

Про матеріал
Презентація стане в нагоді класному керівнику чи педагогу організатору при проведенні класної години/виховної бесіди на тему "Волонтрество". Розповідається про волонтерство, наведені приклади волонтерських організацій, що діють на території Україні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВОЛОНТЕРСТВО"Не питай, що Україна зробила для тебе. Запитай себе, що ти зробив для України" — саме за цим принципом діють волонтери.

Номер слайду 2

Волонте́рство, або волонте́рська дія́льність (від фр. volontaire (доброволець) → лат. voluntarius → лат. voluntas (вільне волевиявлення) → лат. volō (бажання, намір)) — добровільна безкорислива суспільно корисна діяльність. Може здійснюватись і окремими людьми, і організаціями.

Номер слайду 3

Закон України «Про волонтерську діяльність» визначає її як добровільну неприбуткову соціально спрямовану діяльність, що здійснюється волонтерами шляхом надання волонтерської допомоги (безоплатних робіт та послуг). Згідно з цим законом, волонтерська діяльність є формою благодійної діяльності і ґрунтується на принципах законності, гуманності, рівності, добровільності, безоплатності та неприбутковості. Вона не включає діяльність, що здійснюється на основі сімейних, дружніх чи сусідських відносин.

Номер слайду 4

Волонтерство є однією з форм благодійності і однією з основ громадянського суспільства. За деякими оцінками, кожного року в світі у волонтерській діяльності беруть участь понад 100 млн осіб, і в багатьох країнах вона забезпечує 4-8 % ВВП. З 1985 року щорічно 5 грудня відзначається Міжнародний день волонтера

Номер слайду 5

9 волонтерських ініціатив, до яких варто приєднатися просто зараз

Номер слайду 6

1.

Номер слайду 7

Фонд «Повернись живим» – один із найбільших фондів допомоги українським військовим у зоні АТО. Спеціалізується на технічному забезпеченні, насамперед, на нічній оптиці. Крім того, займається навчальними, медичними, психологічними та іншими проектами. На зібрані кошти «Повернись живим» закуповує необхідне для військових обладнання (до прикладу, тепловізори, квадрокоптери і тепловізійні приціли), впроваджує програмні рішення для розвідників, навчає саперів, снайперів та артилеристів, лагодить фронтові автомобілі. За чотири роки роботи фонд допоміг армії на суму понад 125 мільйонів гривен. Завдяки небайдужим до ситуації на фронті людям, на передову відправили більше 1 000 тепловізорів і оптичних приборів, більше 500 планшетів з програмним забезпеченням для артилеристів, близько 60 машин, більше 40 квадрокоптерів і безпілотників для авіарозвідки.

Номер слайду 8

2.

Номер слайду 9

Громадська ініціатива Армія SOS координує зусилля народу з допомоги військовим України. Волонтери організовують закупівлі необхідної амуніції, засобів захисту, зв’язку та розвідки, харчів та форми, доставляють їх безпосередньо на позиції та передають в руки бійцям на фронті. Армія SOS займається виготовленням безпілотних літальних апаратів та розвідкою за їх допомогою, закупівлею та програмуванням планшетів для артилеристів, постачанням автотранспорту, радіорозвідувального обладнання, глушників для зброї та наданням різноманітної іншої допомоги.

Номер слайду 10

3. ДОПОМОГА ДІТЯМПроекти БФ “Таблеточки” з допомагити онкохворим дітям

Номер слайду 11

БФ “Таблеточки” надає адресну, психологічну, паліативну допомогу та системно допомагає необхідними медикаментами 17 онковідділенням по всій Україні. 2500 дітей отримали допомогу фонду на суму понад 134 млн гривень. Зараз в роботі фонду є 13 проектів. Це: забезпечення ліками клінік та пацієнтів, волонтерство, лікування за кордоном, медичні витратні матеріали, медичне обладнання, препарати, не доступні в Україні, освітня програма, паліативна допомога, психологічна допомога, підтримка донорської програми, ремонт та покращення інфраструктури у відділеннях, амбулаторна квартира, медичні процедури, імпланти, (ендо) протези.

Номер слайду 12

4. Проекти Фонду «Клуб добродіїв» з допомоги дітям-сиротам

Номер слайду 13

«Клуб добродіїв» виступає проти жалості, адже сиротам потрібні знання, навички й можливості, а не співчуття. Окремий напрямок діяльності – це втілення заповітних бажань дітей, які залишилися без батьків. Фонд заснував першу в Україні «Школу волонтерів», головні цінності якої – відповідальність, робота на результат, новаторський та позитивний підхід до волонтерства.

Номер слайду 14

5. ЕКОЛОГІЯ #Еко. Миколай

Номер слайду 15

Еко Миколай – благодійна акція, яка розпочалася у “День переробки відходів #recycling_day_ua 15-го листопада і триватиме до 15-го грудня. Долучатися до акції можна, здаючи пластик та папір на переробку, роблячи пожертви для дітей, або ж передаючи для них подарунки до свят. В результаті вночі 19 грудня Святий Миколай, який тепер став еко і дбає не лише про діточок, а і про довкілля, принесе подарунки дітям із родин наших загиблих на Донбасі воїнів. Організатор: ГО “Друге життя” у партнерстві з Мандри Ветеранок ГО “Центр Громадянської Активності”

Номер слайду 16

6. Чисто. Так!

Номер слайду 17

“Чисто. Так” – це рух за втілення роздільного збору сміття у Полтаві та Полтавській області. Кінцевими метою проекту є поява та надійна робота системи роздільного збору твердих побутових відходів зразка розвинутих країн світу, з якомога більшим відсотком переробки сміття. Організатор: Ekoltava

Номер слайду 18

7. Проекти «Екодії»

Номер слайду 19

“Екодія” об’єднує експертів та активістів навколо ідеї збереження довкілля через вплив на прийняття рішень. Вони ведуть боротьбу за енергоефективність, відновлювану енергетику, протидію зміні клімату, розвиток сталого транспорту і сільського господарства України. Організатор: ГО “Екодія”

Номер слайду 20

8. ЗООЗАХИСТ Проекти UAnimals

Номер слайду 21

Діяльність UAnimals розпочалася з масштабної боротьби проти експлуатації тварин у цирках. Рух об’єднав десятки тисяч людей, пропагує гуманне ставлення до тварин і виступає за заборону експлуатації звірів у сфері розваг. Найближчі заплановані акції: Chernihiv Animal Ads Day’18. Показ соціальної реклами про тварин: у суботу, 8 грудня у Чернігові вперше пройде Animal Ads Day – показ соціальної реклами про тварин. Зоозахисні ролики закликатимуть до гуманних взаємин із чотирилапими: не експлуатувати їх в індустрії розваг, не вбивати заради їжі чи хутра, усиновлювати із притулків. Інші ролики розкажуть про види тварин, які можуть повністю зникнути.

Номер слайду 22

9. Проекти фонду «Сіріус»

Номер слайду 23

Фонд займається проведенням безкоштовних вакцинацій та стерилізацій, допомагає утримувати тварин у малозабезпечених сім’ях, надає притулок тваринам. Організатор: БФ «Сіріус»Як приєднатися:1) Фінансово2) Прихистити тварину3) Допомогти речами4) Стати волонтером5) Стати корпоративним спонсором\меценатом6) Стати куратором\взяти під опіку7) Стати прийомною сім’єю для хвостика

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Фролова Тетяна Миколаівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Нікітіна Юлія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Лисицька Галина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 грудня 2019
Переглядів
24727
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку