Презентація "Вплив оцінки на самооцінку учнів"

Про матеріал
Презентація розкриває питання впливу оцінки на самооцінку учнів. Показана проведена методика "Спрямованість на набуття знань"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив оцінки на самооцінку учнів

Номер слайду 2

Педагогічна оцінка — це багатогранна характеристика учня, сукупність оцінних дій або суджень, спрямованих на розв’язання тих чи тих педагогічних завдань, результат систематичного педагогічного контролю

Номер слайду 3

Педагогічна оцінка є основою для формування самооцінки школяра. Оцінка поєднує засоби і заохочення, і покарання.

Номер слайду 4

Самооцінка – це оцінка особистістю самої себе, своїх якостей, здібностей і місця серед інших людей

Номер слайду 5

Самооцінка Види самооцінки: Завищена. Занижена. Адекватна або здорова.

Номер слайду 6

Задоволена собою. Помилки і невдачі сприймає більш спокійно. Орієнтована на спілкування. Впевнена в собі. Впевнена у любові до неї. Відкрита до спілкування та нових знайомств. Відчуває психологічну захищеність та підтримку з боку батьків. Чесна. Допитлива. Дитина з адекватною самооцінкою:

Номер слайду 7

«Зоряна хвороба». Труднощі у спілкуванні. Зарозуміла бесіда. Вважають,що завжди у всьому праві. Підвищений тон, зневажлива інтонація. Постійно критикують інших. Дрібні успіхи. Люблять хвалитися. Вимагають від оточуючих визнання. Дитина з завищеною самооцінкою:

Номер слайду 8

Сумнівається в своїй унікальності. Боїться критики. Плаксива, образлива. Тривожна, багато переживає і хвилюється. Відчуває самотність,страх,відчуженість. Звинувачує інших. Невпевнена в собі, своїх силах, можливостях. Підозрює інших в обмані, змові, лицемірстві, небезпеці. Важко і травматично адаптується. Дитина з заниженою самооцінкою

Номер слайду 9

Методика «Спрямованість на набуття знань» ( 13 учнів)2 учня (15%) – низький рівень мотивації на набуття знань.4 учня( 31%) – середній рівень мотивації на набуття знань.7 учнів (54%) – високий рівень мотивації на набуття знань.

Номер слайду 10

https://docs.google.com/forms/d/13 ONxizz. Ial. Otpog. D4n. WKcw. Ezgnj5 Or7e. Km0 Ijbvj. W9c/edit#responses

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Підказки від В. О. Сухомлинського щодо оцінювання навчальної діяльності учнів:1. Не допускайте, щоб єдиною метою перевірки знань було — поставити учневі оцінку. 2. Ніколи не поспішайте з виставленням незадовільної оцінки. 3. Навчання, уроки, виконання завдань, постійне одержання оцінок ні в якому разі не повинні стати єдиною і всепоглинаючою міркою, якою вимірюється, оцінюється людина, а вона, маленька людина, сприймає, переживає цю оцінку, це щоденне вимірювання з особливою гостротою і вразливістю.

Номер слайду 14

4. В оцінці, що її дістає дитина за свою роботу, вона бачить власну працю, напруження зусиль; навчання приносить їй моральне задоволення, радість відкриття. Взаємна доброзичливість учителя й учня при цьому поєднується із взаємним довір’ям.

Номер слайду 15

Висновки. Отож мета, до якої мають прагнути всі педагоги, — бути максимально об’єктивними під час оцінювання. Адже адекватна педагогічна оцінка сприятиме і вдалому стартові, й успішному розгортанню шкільного життя дитини.