Презентація "Вплив сміттєзвалищ на підземні води та навколишні річки"

Про матеріал
Проаналізувати вплив несанкціонованих звалищ і полігонів твердих побутових відходів на навколишнє середовище та здоров’я людини; Дослідити питну воду на відповідність вимог НД: ДсанПІН 2.2.4-171-10 « Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»; Знайти шляхи вирішення такої великої екологічної проблеми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив сміттєзвалищ на підземні води та навколишні річки. ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУХУСТСЬКОЇ РДА Екологічний проект. Чопей Роман Васильовичучень 11 класу. Липчанського ЗЗСО І-ІІІ ст. Керівник: вчитель біології та екологіїЧопей Наталія Іванівна

Номер слайду 2

Епіграф«Чисто не там, де прибирають, а там де не смітять». Народна мудрість

Номер слайду 3

Мета: Проаналізувати вплив несанкціонованих звалищ і полігонів твердих побутових відходів на навколишнє середовище та здоров’я людини; Дослідити питну воду на відповідність вимог НД: Дсан. ПІН 2.2.4-171-10 « Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»;Знайти шляхи вирішення такої великої екологічної проблеми. Об’єкт: сміттєзвалище на території с. Липча Предмет: питна вода

Номер слайду 4

Проблемне питання:підтвердити або спростувати гіпотезу про те, що полігони твердих відходів -- це не тільки загроза для естетики ландшафтів, а й джерело забруднення атмосферного повітря, грунтових вод і природних екосистем в цілому; що при порушенні санітарно-епідеміологічних вимог є небезпекою для здоров’я людей. Актуальність теми полягає у розв’язанні важливої проблеми визначення стану екологічної небезпеки, яка обумовлена функціонуванням несанкціонованих сміттєзвалищ, а також шляхи подолання негативних явищ впливу сміттєзвалищ на екологічний стан території села.

Номер слайду 5

Сміття - проблема сучасностіСміттєзвалище. Сміття на узбіччях доріг Сміття біля лісу

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Дослідження №1. Визначення рівня екологічної свідомості обізнаності населення щодо способів утилізації сміття.

Номер слайду 8

Рівень екологічної свідомості населення села Липча

Номер слайду 9

Класифікація побутових відходів

Номер слайду 10

ДІЯ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ НА ДОВКІЛЛЯ

Номер слайду 11

Дослідження №2 Беремо зразок (пробу) питної води з колодязя у людей, які проживають на відстані 300-400 метрів від сміттєзвалища.

Номер слайду 12

Визначення вмісту хлоридів

Номер слайду 13

Визначення водневого показника, од. р. Н

Номер слайду 14

Дослідження на вміст марганцю, заліза, нітратів , нітритів та ін.ш.

Номер слайду 15

Результати досліджень зразків(проб) питної води (неподалік сміттєзвалища)Висновок : По санітарно-хімічних показниках безпечності та якості питної води, вода з колодязя придатна до пиття, бо відповідає вимогам Дсан. ПІНу 2.2.4-171-10 « Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Номер слайду 16

Дослідження №3 Проводимо дослідження на бактерії

Номер слайду 17

Результати дослідження. Висновок: По мікробіологічним показникам вода непридатна для пиття, та підлягає обробці дезінфікованими засобами , з подальшим очищенням колодязя.

Номер слайду 18

Шляхи розв’язання проблеми

Номер слайду 19

ВИСНОВОКПотрібно формувати почуття особистої відповідальності за наше майбутнє, а гаслом якого можуть бути такі слова: « Задовольняючи власні потреби, я не повинен шкодити собі, тим хто живе поруч зі мною і нашим нащадкам!» . ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Екологія, Презентації
Додано
19 березня 2023
Переглядів
411
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку