Презентація "Європейський день парків"

Про матеріал

У рамках Тижня Європи в Україні наш клас чергував по школі. Ми з учнями вибрали тему та оформили матеріал у вигляді презентації. Підібрали парки, які були цікаві дітям. Для більшої яскравості я роздрукувала презентацію як наочність, щоб цікавіше було подати інформаційний вісник.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Європейський день парків. Войтенко М. В.

Номер слайду 2

Триглав: орхідеї і едельвейсиЄдиний національний парк Словенії названий на честь гори Триглав, яка знаходиться на його території. Це не просто гора, її зображення красується на прапорі і гербі країни. Вважається, що назва Триглав виникла через три вершини гори. Існує й інша версія: резиденція однойменного божества розташувалася на піку цієї гори висотою 2864 метри.

Номер слайду 3

Найстаріший ліс Європи. Національний парк "Біловезька пуща" розташувався на кордоні Польщі та Білорусі. Згідно з даними ЮНЕСКО, ця пуща - єдиний приклад доісторичного лісу, який колись покривав сучасну Європу. Середній вік дерев у цьому лісі - 81 рік, а незайманий ландшафт є домом для зубрів.

Номер слайду 4

Німецький романтизм. Національний парк "Саксонська Швейцарія" розташований на кордоні Німеччини і Чехії. Той, хто шукає натхнення, може пройтися Стежкою художників (Malerweg) довжиною в 112 км. На цьому місці любили гуляти живописці різних поколінь. Зі скелястого масиву Бастай відкривається вид на Ельбу.

Номер слайду 5

Етна: монстр під горою. Могутній велетень Тифон бився з Зевсом доти, поки громовержець не вразив його блискавкою і не накинув на нього гору Етну. З тих пір, переможений Тифон гнівається, час від часу викликаючи бурі і виверження. Але Етна на італійському острові Сицилія не тільки "плюється" вогнем, вона служить родючим грунтом для фіалок та ялівцю.

Номер слайду 6

Плітвицькі озера. Близько мільйона людей щорічно відвідують найстаріший національний парк Плітвіцькі озера в Хорватії. Туристів приваблюють мальовничі місця: 16 озер, з'єднаних водоспадами, вапнякові печери, букові та хвойні ліси. Тут водяться дикі тварини: вовки, ведмеді, лісові коти, косулі.

Номер слайду 7

Татри: печери і ведмедіТатранський національний парк - природна зона на кордоні Польщі та Словаччини, що охороняється. У парку знаходиться найвища гора Польщі - Риси. Крім того, тут розташувалися 650 печер, 30 гірських озер, водоспад Велка-Сіклава висотою 70 метрів. Переважають хвойні та березові ліси, в яких водяться бурі ведмеді, рисі, чорні козли і беркути.

Номер слайду 8

Діва озера. У парку Лох-Ломонд в Шотландії є ліси, полонини і однойменне озеро. Саме тут Вальтер Скотт написав свою знамениту поему "Діва озера", опубліковану в 1810 році. Після виходу цієї книги автор прославився.

Номер слайду 9

Гран-Парадізо - батьківщина альпійських козлів. До 1856 року італійський національний парк Гран-Парадізо використовувався як місце для спортивного полювання. Через загрозу зникнення альпійських козлів парк був оголошений заповідником. Крім рідкісних гірських козлів, тут також мешкають горностаї, альпійські бабаки і євразійські пугачі.

pptx
Додано
11 липня 2018
Переглядів
1580
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку