Презентація "Введення й редагування тексту. Видiлення фрагментiв тексту та операції з ними. Перевiрка правопису. "

Про матеріал

Презентація на тему "Введення й редагування тексту. Видiлення фрагментiв тексту та операції з ними. Перевiрка правопису. Пошук та автоматична замiна текстових фрагментiв. Інструктаж з БЖД. Практична робота № 9. Робота з текстовими фрагментами"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Введення й редагування тексту. Виділення фрагментів тексту та операції з ними. Перевірка правопису. Пошук та автоматична заміна текстових фрагментів.

Номер слайду 2

Інструктаж з БЖД

Номер слайду 3

План заняття: Згадаємо вивчене Засвоїмо нове (навчаючись, учу інших) Здобудемо практичні вміння

Номер слайду 4

“Згадаємо вивчене”

Номер слайду 5

Тема уроку: Введення й редагування тексту. Виділення фрагментів тексту та операції з ними. Перевірка правопису. Пошук та автоматична заміна текстових фрагментів.

Номер слайду 6

“Важливо не кількість знань, а їх якість. Можна знати дуже багато чого, не знаючи самого потрібного” Л. Толстой

Номер слайду 7

Завдання уроку: розглянути: методи виділення фрагментів тексту та роботи з ними; використання спеціальних клавіш та їх комбінацій; засвоїти поняття: фрагменту тексту; буфера обміну; навчитися: виділяти суцільні та не суцільні текстові фрагменти; копіювати й переміщувати фрагменти тексту з використанням та без використання буфера обміну, в межах одного або між різними документами; знаходити й замінювати фрагменти тексту в автоматичному режимі; перевіряти правопис текстових документів та виправляти помилки в автоматизованому режимі;

Номер слайду 8

Пошук та автоматична заміна текстових фрагментів Перевірка правопису. Виділення фрагментів тексту Операції редагування тексту. Правила уведення тексту з клавіатури. Кінець уроку Початок уроку «+» - знаю і вмію використовувати «!» - дещо чув «?» - не знаю

Номер слайду 9

“Навчаючись, учу інших”

Номер слайду 10

Редагування – перетворення, що забезпечує додавання, видалення, переміщення або виправлення змісту документа.

Номер слайду 11

Набір тексту за допомогою клавіатури Клавіші, які використовують найчастіше: Еntеr — перехід до нового абзацу, створення нового абзацу; Dеlеtе — видалення виділеного фрагмента або символу праворуч від курсору; BасkSрасе — видалення символу ліворуч від курсору; Shіft — короткотривала зміна регістру; СарsLосk—довготривала зміна регістру ( перемикання клавіатури для введення великих (малих) літер). При цьому горить індикатор у правій частині клавіатури вказує на ввімкнений режим ВЕЛИКИХ літер; Сtrl, Аlt — клавіші керування, що змінюють призначення інших клавіш (збільшують можливості маніпулювання клавіатурою); Ноmе, Еnd — швидке переведення текстового курсору відповідно на початок рядка, кінець рядка; РаgеUр, РаgеDоwn — прокручування тексту на розмір поточного вікна відповідно вперед і назад.

Номер слайду 12

Правила введення тексту: робити один пропуск між словами; розділовий знак не відривати від слова, за яким він стоїть; після розділового знака ставити пропуск; після відкритих дужок або лапок відразу писати текст; закривати дужки або лапки відразу за текстом; до і після дефісу не ставити пропуск; до і після тире ставити пропуск; примусово не переходити на новий рядок; слова на склади не розбивати, переноси не робити — це робиться автоматично; не ставити символ пропуск між літерами, щоб зробити заголовок розтягнутим, для цього є спеціальні засоби; не робити пропусками відступів від лівого краю; не робити порожніх рядків між абзацами, для цього є засоби між абзацних інтервалів; не нумерувати списки — це зробить текстовий редактор; не нумерувати сторінки — це зробить текстовий редактор; для створення нового абзацу натискати клавішу Еntеr.

Номер слайду 13

Виступ учнів з проектами-презентаціями: Редагування текстових документів. Перевірка правопису. Пошук та автоматична заміна текстових фрагментів.

Номер слайду 14

Здобудемо практичні вміння.

Номер слайду 15

Практична робота №9 Тема: “Робота з текстовими фрагментами” Мета: Набуття практичних навичок роботи з текстовими фрагментами.

Номер слайду 16

Підведення підсумків уроку: Продовжіть речення: Редагування – це… Для введення символів, які відсутні на клавіатурі потрібно виконати таку послідовність дій… Найчастіше використовують клавіші…

Номер слайду 17

Домашнє завдання: Вивчити матеріал по підручнику ст. 309-317. Підготувати проекти: Форматування тексту; Форматування абзацу; Форматування сторінки.

ppt
Додано
10 жовтня 2018
Переглядів
2665
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку