Презентація"Як допомогти дітям адаптуватися до умов дистанційного навчання"

Про матеріал
Презентація допоможе правильно організувати освітній процес в умовах дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як допомогти дітям адаптуватися до нових умов дистанційного навчання. Півень Ольга Михайлівна вчитель початкових класів КЗ «Русько –Лозівський ліцей»

Номер слайду 2

Створіть простір для навчання. Відведіть дитині місце, де вона зможе вчити уроки, займатися творчістю. Дозвольте дитині самій облаштувати своє робоче місце - це допоможе їй краще підготуватися до навчання.

Номер слайду 3

Встановіть розпорядок дня. Поясніть дитині, чого ви від неї очікуєте. Розклад має бути завжди перед очима у дитини. Вона так само повинна вчасно вставати, одягатися, чистити зуби тощо. Важливо робити перерви під час навчання.

Номер слайду 4

Мотивація дітей на успіх. Помічайте успіхи дитини . Правильно мотивуйте її. Дистанційне навчання буде ефективним лише у випадку чіткої мотивації, а не змушування.

Номер слайду 5

Концентрація уваги. Будьте поруч. Коли дитина не може зосередитися, будьте поруч з нею. Підтримайте її підбадьорюючими словами, щоб вона налаштувалась на навчання. Постарайтеся періодично приділяти час дитині або попросіть когось із членів сім'ї побути поруч з нею.

Номер слайду 6

Навчіть дитину керувати своїми емоціями. Поговоріть з дитиною про те, що тіло і психіка взаємопов'язані. І якщо вона відчуває розчарування, емоційне збудження або печаль, це може відображатися на її фізичному стані. Якщо у будинку є інші електронні гаджети, крім тих, які дитина використовує для навчання, по можливості тримайте їх подалі від тримайте їх в іншій кімнаті, заховайте пульт від телевізора. Так у дитини не виникатиме спокуси відволікатися від своїх занять.

Номер слайду 7

Додайте до заняття трохи гри. Маленькі діти, які не люблять вчити уроки, відчують себе краще, якщо ви зіграєте з ними у рольові ігри. Нехай вона уявить себе учителем, дослідником чи партнером по роботі, який виконує важливе завдання. Старші діти не люблять ігри. З ними можна чесно поговорити про відповідальність . Розмовляйте з дитиною, як з дорослими - так вона легше піде на контакт і почує вас.

Номер слайду 8

Показуйте результати роботи. Повісьте малюнки дитини у будинку на видному місці. Так дитина зрозуміє, що ви пишаєтеся її роботою і цінуєте її старання у навчанні. Навіть старшим дітям подобається, коли батьки їх хвалять або пишаються їхніми успіхами. Ви навіть можете написати про її успіхи у соціальних мережах - але обов'язково запитайте дозволу про це у самої дитини.

Номер слайду 9

Заохочуйте дитину до спільної діяльності, як господарської, так і ігрової. Оскільки дитина постійно вдома, її енергія та запал не використовуються, тому можуть виникнути проблеми у спілкування.

Номер слайду 10

Не намагайтеся замінити дитині вчителя, ви – батьки імаєте відповідати лише цій ролі. У випадку незрозумілих питань щодо уроку, звертайтеся за допомогою до педагога. 

Номер слайду 11

Використовуйте гумор і проявляйте фізичну активність. Кожному із нас час від часу потрібно розім'ятися. Фізична активність може поліпшити нам настрій і підготувати до навчання. Робіть для дитини перерви для того, щоб вона могла прогулятися або просто порухатися. Це допоможе їй відновити сили та енергію. Гумор корисний у всіх сферах, у тому числі і в навчанні. Не бійтеся здатися кумедними: ставте дитині кумедні запитання, давайте не менш кумедні відповіді і дозвольте дитині виправляти вас. Використовуйте все, що працює.

pptx
Додано
10 січня 2022
Переглядів
310
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку