Презентація як доповнення до теми" Шекспір. Трагедія " Гамлет"

Про матеріал
Презентація як доповнення до вивчення трагедії " Гамлет", що вивчається в 10 класі. Гамлета кожен сприймає по-своєму. Хтось вважає його борцем, хтось – слабохарактерною, але все ж цього персонажа знають і люблять дуже багато. Гамлет є героєм однойменної п’єси У. Шекспіра. Данський принц колись був щасливим юнаків, з люблячою сім’єю, коханою дівчиною і справжніми вірними друзями. Одного разу у героя помирає батько, і з цього моменту його життя перевертається з ніг на голову. Мати виходить заміж за брата свого покійного чоловіка. Клавдій стає новим королем. Уві сні Гамлету є привид померлого батька, який розповідає, що винен у всьому Клавдій, і просить помститися. Колишній світ Гамлета починає валитися.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: Федевич Надія Іванівна. Антропогенний аналіз образу Гамлета за трагедією Шекспіра «Гамлет»

Номер слайду 2

Гамлет на початку п’єси. Гамлет – це юний , безтурботний принц, здатний на галантне залицяння до придворної дами Офелії; представник «золотої молоді»Його ставлення до життя просте і чисте;Земля для нього –»прекрасний храм» , люди – «творіння Божі»Оптиміст;Легкий у спілкуванніГерой-мислитель, розмірковує над тим, яка життєва позиція людини є благороднішою.

Номер слайду 3

Інтереси Гамлета , його прагнення. Навчається у Віттенберзькому університеті;Серйозно займається науками;Добре знається на мистецтві;Любить театр;ФехтуєВзірець правителя – його батько«Він був людиною- людиною у всім..»

Номер слайду 4

Після зустрічі з привидом. Душа збурена, прозрів, побачив себе в іншому світі;«Ганьба і сором! Це здичавілий сад;Лиш бур’яни, потворне й хиже зілля…»«… Але німуй , язик, хоч серце рветься…»«…. Гачок з брехнею рибку – правду зловить…» «… Чому на себе руки накладати Всевишній не дозволив…»; «……. ЗВИХНУВСЯ ЧАС……»

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Бути чи не бути?Вагання; сумніви;«я боягуз», «я тюхтій…»,«Ніж коритись долі», краще стати на герць «з морем лиха» і в тій боротьбі загинути… «Тепер я б міг. Напитись крові теплої й такого Накоїти, що білий день здригнувся б уставшись вранці…» Б У Т И

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Гамлет – людина своєї епохи, яка несе в собі її роздвоєність

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ірина Михайлівна
    Дякую! Містко і грунтовно, саме те, що треба!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 лютого 2022
Переглядів
2598
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку