Презентація. Як ми можемо допомогти у важкий час країні

Про матеріал
В час війни, коли кожен з нас хоче принести користь країні, але не знає що саме буде корисним, дана презентація допоможе розібратися і розставити все по своїх місцях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як цивільні можуть підтримати військових

Номер слайду 2

Презентація створена практичним психологом Чкаловського опорного ліцею Лебедин Наталею Володимирівною. Робочий матеріал взятий з публікації УП Життя, рубрика «Погляд», в якій поділилася своєю точкою зору президентка Національної психологічної асоціації Валерія Палій

Номер слайду 3

Тривога, яка панує в українському суспільстві щодо подальшої ескалації військового конфлікту з боку Російської Федерації, може виражатися по-різному. Відомі стратегії реагування на стрес – бий, біжи, завмри дуже чітко прослідковуються сьогодні.

Номер слайду 4

Хтось готовий чинити опір, записується до лав оборони, вчиться стріляти, веде інформаційну боротьбу у соцмережах. Хтось їде закордон чи до західних областей, а хтось у паніці читає новини і зупиняє все поточне життя від страху.

Номер слайду 5

Втім, є і інші способи, які ефективно допомагають опанувати тривогу – це піклування про інших та реагування на стрес, виходячи зі своїх експертних навичок. Вони активізують ту поведінку, яка дозволяє нам краще розуміти своє місце у тому, що відбувається, і робити ситуацію невизначеності більш керованою. Тож що ми можемо зробити?Дівчина, яка врятувала із Ірпеня знедолених собак

Номер слайду 6

Зберігайте спокій. В тривалій ситуації напруження важливо зберігати спокій і дбати про психічне здоров’я, бо виведення нас з рівноваги – це одна з цілей супротивника. Панікуючи, ми не здатні критично мислити, можемо діяти імпульсивно і непосідовно, створюючи навколо себе хаос.

Номер слайду 7

В актуальному стані нам важливо бути поінформованими, але зберегти інформаційну гігієну. Розуміти, що хвилювання в такій ситуації – це нормально і оточувати себе людьми, які здатні вас підтримати і заспокоїти.

Номер слайду 8

Не переривати щоденну рутину, пам’ятати про ті життєві завдання, які стоять перед вами щодня. Якщо ви розумієте, що самостійно впоратися з тривогою не можете – звертатися до спеціалістів. Пам'ятайте, ви частинка нашого суспільства, яке має залишатися сильним і спокійним.

Номер слайду 9

Зробіть свій внесок. Ми різні і маємо різні можливості, але кожен з нас може зробити щось на допомогу армії. 100 гривень у фонд, заповнення волонтерської анкети для допомоги від цивільного населення на випадок загострення, 450 мл вашої крові для поповнення медичних запасів чи ще щось – оберіть те, що вам підходить.

Номер слайду 10

Не заважайте. Цю тезу ви можете зустріти в усіх порадниках. На випадок екстрених подій ви повинні бути психологічно підготованим, ви маєте розуміти що і як будете робити.

Номер слайду 11

Куди їхати чи йти, як і з чим це робити. Завчасно розподіліть ролі та обов’язки. У випадку сильного стресу дійте відповідно до них. Обговоріть ваші дії і плани з рідними.

Номер слайду 12

Освіжіть знання з медичної допомоги. Це не паніка, це підготовка до одного з варіантів розвитку подій. Попередня підготовка допоможе вам краще реагувати в стресовій ситуації, і ви не будете джерелом паніки, які заражає інших і заважає військовим робити їх роботу.

Номер слайду 13

Не дестабілізуйте. Наші захисники – це підготовлені спеціалісти, їхнє керівництво – досвідчені кадрові службовці. Досвід війни з 2014 року не минувся безслідно: ми знаємо ворога, ми краще розуміємо його методи, зокрема і ті, які покликані дестабілізувати моральний стан.

Номер слайду 14

Військові психологи, які працюють над моральним забезпеченням, також знають свою справу добре. Але один телефонний дзвінок тривожним голосом близької людини, переказаний новинний фейк, тональність "зради" у розмові – все це здатне дестабілізувати бійця на певний час.

Номер слайду 15

За несприятливих умов ця дестабілізація може поширитися і на інших товаришів з оточення. Якщо ваші близькі люди зараз несуть службу чи будуть – будуйте з ними комунікацію обережно, пам’ятайте – ви частково маєте бути психологом. Вірте, підтримуйте.

Номер слайду 16

Піклуйтеся про родини захисників. Вони дбають про нас, а ми – дбаємо про них. Запропонуйте допомогу, подзвоніть запитати, як справи, якщо це ваші знайомі чи друзі. Якщо ви маєте бізнес, дайте знижку на свої послуги чи зовсім зробіть безкоштовну пропозицію.

Номер слайду 17

Престиж захисника держави формується не лише у владних кабінетах, ми, як суспільство, також можемо сказати своє слово. Розуміння того, що твою щоденну ризиковану працю цінують, а тебе і твоїх рідних поважають – це те повідомлення, яке, ми можемо дати нашій армії вже зараз.

Номер слайду 18

Все буде Україна !Березень2022рік

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пономаренко Лина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 березня 2022
Переглядів
1210
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку