Презентація «Як провести цікавий фізичний експеримент в умовах дистанційного навчання»

Про матеріал
Фізичні демонстрації допомагають зробити онлайн - лекції більш жвавими та легкими до запам’ятовування. Сприйняття інформації за допомогою таких методів допомагає отримати більш глибокі враження , створює стимули продовжувати навчання з даної дисципліни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Герасименко Тетяни Гаврилівни. ” Як провести цікавий фізичний експеримент в умовах дистанційного навчання ”

Номер слайду 2

Які існують способи проведення фізичного експеременту під час дистанційного навчання:1. Флеш – анімація2. Запис відео фізичного експерименту.3. Запис фізичного експерименту з екрану.4. Робота з псевдо реальними приладами. 5. Безпосередній показ фізичного експерименту під час дистанційного навчання. Фізичні демонстрації допомагають зробити онлайн - лекції більш жвавими та легкими до запом’ятовування. Сприйняття інформації за допомогою таких методів допомагає отримати більш глибокі враження й керувати увагою аудиторії, створює стимули продовжувати навчання з даної дисципліни.

Номер слайду 3

Анімація “ Радіоактивне випромінювання ” Анімація - стимулює до активності тих, хто навчається. Учням цікаво бачити процеси в динаміці. Способи проведення фізичного експерименту на уроках фізики.

Номер слайду 4

1. Анімація “ Коливальний рух ”

Номер слайду 5

1.“ Коливальний рух ”Мотивація.2. Запис відео фізичного експерименту.

Номер слайду 6

2. Відео. Проведення фізичного експерименту.демонстраційні досліди мають бути достатньо емоційними, з живим коментарем для збудження у учнів почуттів «здивованості», «захоплення», «незвичності», тобто почуттів, необхідних для виникнення проблемної ситуації.

Номер слайду 7

Використання інтернет - ресурсів для проведення фізичного експерименту. https://phet.colorado.edu/uk/simulations/filter?subjects=physics&type=html https://phet.colorado.edu/sims/html/pendulum-lab/latest/pendulum-lab_all.html?locale=uk

Номер слайду 8

Коливальний рух пружинного маятника

Номер слайду 9

3. Симуляції створені на основі наукових педагогічних досліджень і спонукають учнів до навчальних досліджень і експериментування використовуючи інтуіцію в середовищі, подібному до гри.

Номер слайду 10

2. Проведення фізичного експерименту в кабінеті.

Номер слайду 11

4. Робота з псевдо реальними приладами. Коли робота відбувається з набором даних, які були отримані з обладнання, яке попередньо працювало в лабораторії і було записано на відео. Це дозволяє мати той самий досвід роботи, що і в лабораторії в режимі реального часу.

Номер слайду 12

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 11 клас, Презентації
Додано
22 березня
Переглядів
50
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку