Презентація "Як створити буктрейлер"

Про матеріал
Теоретичні поради для створення буктрейлера з метою зацікавити, заінтригувати здобувача освіти та спонукати його до читання художньої літератури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як створити буктрейлер?Підготувала: Черевко Н.І.

Номер слайду 2

Буктрейлер-сучасна реклама книги. З англійської book-це книга, trailer- тягач, причіп, призначений для перевезення вантажів. Дослівний переклад: тягнути книгу на причепі.

Номер слайду 3

Буктрейлер - це короткий відеоролик за мотивами книги. Основне його завдання - яскраво й образно розповісти про книгу, зацікавити, заінтригувати читача, спонукати до читання.

Номер слайду 4

За кордоном буктрейлери з’явилися в 2002 р., а популярність здобули з розвитком You. Tube та його аналогів. Вперше на публіці ролик був показаний у 2003 році.

Номер слайду 5

В Україну цей спосіб рекламування книги прийшов у 2009 р., але залишається швидше екзотичною заморською новинкою, ніж актуальним способом реклами книг. Першими просувати бук- трейлери стали книжкові видав- ництва.

Номер слайду 6

Як створити буктрейлер1. Вибір книги для реклами.2. Створення сценарію (продумати сюжет і написати текст). Сюжет-це основа Вашого відеоролика. Важливо внести інтригу і вибудувати сюжет таким чином, щоб читачеві неодмінно захотілося дізнатися, що ж буде далі. А дізнатися можна, лише прочитавши книгу.

Номер слайду 7

Відеоролик не повинен бути довгим, не більше 3 хвилин, тому що це оптимальний час, щоб утримати увагу глядача – потенційного читача.

Номер слайду 8

3. Необхідно підібрати картинки, відсканувати ілюстрації з книги, зняти своє відео або ж знайти відео з тематики в Інтернеті.4. Записати озвучений текст, якщо це передбачено за сценарієм. Для запису і редагування звуку можна використовувати програму Sound Forge.

Номер слайду 9

5. Для роботи з відео потрібно вибрати програму. Для початківців можна використовувати програму Windows Movie Maker. Програма широко використовується для створення кліпів, відеопрезентацій та обробки аматорського відео.

Номер слайду 10

6. Заключний етап – відеомонтаж. Вирізати (склеїти) декілька фрагментів відео, додати звукову доріжку, змінити розмір відео, накласти ефекти, переходи.

Номер слайду 11

Чи можливо зацікавити до читання через буктрейлер – велике питання. Але вхопитися за цю ниточку все ж варто. Адже це наша спільна справа – пробуджувати інтерес і любов до Книги.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Косенко Наталія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 червня 2021
Переглядів
7125
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку