Презентація "Які джерела енергії є невичерпними?" для уроку природознавства у з класі

Про матеріал

Презентація «Які джерела енергії є невичерпними?» використовується на уроці природознавства у 3 класі за підручником Грущинська I.В. Природознавство. 3 клас, — К.: Освіта, 2013. — 176 с.

Школярі матимуть загальне уявлення про поновлювані джерела енергії; навчаться розпізнавати поновлювані джерела енергії в природі; пояснювати необхідність збільшення використання людиною відновлюваних видів енергії (Сонця, вітру і рухомої води); поринуть у поезію та дадуть відповіді улюбленому хлопчику Струму.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Які джерела енергії є невичерпними?Природознавство, 3 клас. Підготувала вчитель початкових класів Степнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Волноваської РДА Омельяненко Валентина Іванівна

Номер слайду 2

Мета:

Номер слайду 3

Пригадай! Що ти знаєш про Сонце?У якому вигляді сонячна енергія досягає Землі?Чому сонячну енергія називають невичерпною? Доведіть.

Номер слайду 4

Відгадай! Летить коник, басує. Полем - долем пустує. Ніхто його не впіймаєІ ніхто не загнуздає. Вітер. Всі його люблять, всі його чекають,А хто подивиться, кожен скривиться. Сонце. Без рук, без ніг, а цілий світ пройде. Вода

Номер слайду 5

Хлопчик Струм запитує:-Як люди зігрівали й освітлювали свої оселі в давнину?-Що слугувало тоді джерелами енергії?

Номер слайду 6

Які джерела енергії використовують у наш час?

Номер слайду 7

Робота в парах— Назвіть, які корисні копалини належать до горючих.— Що розповів хлопчик Струм про горючі корисні копалини?— Які невичерпні джерела енергії пропонує нам Матінка Природа?— Чому їх називають і невичерпними, і відновлюваними?

Номер слайду 8

Поміркуй!За що вшановують електричну лампу?

Номер слайду 9

Хлопчик Струм розповідає: Усі корисні копалини утворювалися на Землі дуже давно, впродовж тривалого часу і за зовсім інших природних умов. При згоранні дрова, торф, кам’яне вугілля. Нафта і природний газ зникають. Їх можна використати тільки один раз. Ї називають в и ч е р п н и м и.

Номер слайду 10

Який вихід?Потрібно переходити на використання невичерпних джерел енергії, які пропонує нам Матінка Природа. Це енергія Сонця, вітру, води, що існуватимуть у природі завжди. Вони називаються н е в и ч е р п н и м и , п о н о в л ю в а н и м и.

Номер слайду 11

— Сонце, вітер і вода — невичерпні джерела енергії. Всі ці джерела енергії існують завдяки енергії Сонця. Річки живляться дощами, які виникають із-за випаровування океанів і озер під дією сонячного тепла. Вітер дме над поверхнею землі внаслідок її нерівномірного нагрівання сонцем.

Номер слайду 12

Поетична хвилинка. Тихо сонечко котилось,Миле сонечко втомилось,Склало ручки, склало лапки,Лягло сонце спочиватки. Щоби добре відпочити,Білий світ теплом зігріти.

Номер слайду 13

Висновки• Джерела енергії бувають поновлювані і непоновлювані.• Усі поновлювані джерела енергії черпають свої сили від Сонця — головного джерела енергії.• За 15 хв Сонце посилає нам стільки енергії, скільки вистачає людству на цілий рік.

Номер слайду 14

• Без Сонця життя на Землі припиниться.• До поновлюваних джерел енергії належать також сила води і сила вітру.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Ярмак Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Виноградская Марина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Тимощук Тетяна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 серпня 2018
Переглядів
14784
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку